Witam ponownie
Panowie, z Waszą pomocą zlokalizowałem to ustrojstwo, niestety pogoda się popsuła a na placu mam bagno więc nie odechciało mi się dalszej walki stąd następne pytania żeby zrozumieć jak to działa ( wiążę się z tym samochodem na b. długi czas więc wiedzy nigdy za wiele).
Do wtyczki która wchodzi do czujnika idą dwa kable, jeśli dobrze rozumuje to jeden jest zasilający ( +24v) a drugi po włączeniu czujnika puszcza te 24v na światła czy też jest coś jeszcze po drodze?
jeśli moje powyższe rozumowanie jest dobre to jak zewrę piny we wtyczce powinienem mieć światła stop na stałe ( z pominięciem czujnika)?
Na szybkiego sprawdziłem bolce wychodzące z czujnika (przy odpiętej wtyczce) i na każdym mam biegun ujemny ( multimetr, jeden przewód do bolca, drugi do akumulatora). Jeśli moja wcześniejsza teoria jest słuszna to znakiem tego czujnik ma gdzieś zwarcie?
Tak czy siak będę go wymieniał bo koszt nie jest duzy tylko proszę o informacje co bym mógł sprawdzać dalej instalacje jeśli coś jeszcze nie gra