Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 26 lut 2015, 20:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 14 lip 2012, 21:27
Posty: 152
GG: 38240430
Samochód: Scania R420

Używa ktoś takowego radia? Warty swojej ceny czy jest typowym szumofonem jak inne?

_________________
Pranie tapicerek samochodowych urządzeniami marki
Kärcher.Ciechocinek trasa Włocławek-Toruń możliwy dojazd do klienta.Kontakt 669-916-374.


Post Wysłano: 26 lut 2015, 22:36

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 14 sty 2012, 19:41
Posty: 120
GG: 31508881
Samochód: Mercedes Sprinter 318CDI
Lokalizacja: Kraków

Nie wart swojej ceny, pracuje jak większość nowych radiów. Jedyne co go ratuje to dość dobrze działające ASC ;)

Dość opłacalne są używki za kwotę około 250zł. Za 300zł można trafić już Harry'ego III


Post Wysłano: 27 lut 2015, 9:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 11 lip 2007, 8:58
Posty: 1502
Samochód: DAF 105XF 460
Lokalizacja: Dolnośląskie

poza logo marki i ewentualnym dowartościowaniu z faktu posiadania :lol: niczym nie przewyższa w użytkowaniu od wyrobów konkurencji a cena dość zaporowa jak na tej klasy radio

_________________
a nikt ci za darmo nie da!!!


Post Wysłano: 26 mar 2015, 1:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 03 lis 2009, 18:59
Posty: 3998
GG: 1
Samochód: brak
Lokalizacja: Jawor

To radio to istna tragedia.
Używam bo wkomponowali mi je w Volvie, nie polecam.

_________________
1. forowicz Wagi Ciężkiej


Post Wysłano: 26 mar 2015, 10:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 11 lip 2007, 8:58
Posty: 1502
Samochód: DAF 105XF 460
Lokalizacja: Dolnośląskie

Cytuj:
To radio to istna tragedia.
Używam bo wkomponowali mi je w Volvie, nie polecam.
no a sprawdzałeś je pod inną anteną? bo jak wkomponowali to pewno pod fabryczną :) tak pytam bo też miałem wkomponowane ale aż tak nisko nie oceniam tego radia :shock:

_________________
a nikt ci za darmo nie da!!!


Post Wysłano: 26 mar 2015, 11:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 03 lis 2009, 18:59
Posty: 3998
GG: 1
Samochód: brak
Lokalizacja: Jawor

Antena niewiele tu pomoże skoro nawet na takim króciaku(choć ze stacją bazową sprawdzałem i seria działa na ok 10km ze względu na odpowiedni montaż na dachu) wpadające sygnały blokują odbiornik powodując niewyobrażalne piski i sprzęgi.
Oczywiście odbiornik szeroki jak stodoła słyszy wszystko i nic bo zamiast selekcji sygnałów słychać łomot trzask i pisk.
Generalnie często radio wyłączam z tego powodu.

_________________
1. forowicz Wagi Ciężkiej


Post Wysłano: 26 mar 2015, 13:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 13 maja 2008, 22:32
Posty: 1482
GG: 6330420
Samochód: CLK Black Series
Lokalizacja: Warszawa

Trafił się Pan wybredny :P

Wysłane z mojego D6603

_________________
Cichanos und Gibon Internationale Spedition u. Logistik GmbH & Co. KG, Hamburg (D) member.


Post Wysłano: 26 mar 2015, 15:36

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 22 sty 2010, 11:59
Posty: 395
GG: 2244591
Samochód: MB Atego
Lokalizacja: Kluczbork OKL

Mi zamontowali je w Scanii i nie umiem go ustawić żeby zbierał i nie trzeszczał lub przerywał :(

_________________
http://www.lechmot.pl
1.Twój problem nasze pieniądze.
2.Zawsze PIERWSI przy Tobie!.
3.Marudź ile chcesz a płać ile się należy!.


Post Wysłano: 26 mar 2015, 17:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 03 lis 2009, 18:59
Posty: 3998
GG: 1
Samochód: brak
Lokalizacja: Jawor

3 pokrętła to chyba nie tak ciężko ogarnąć.

_________________
1. forowicz Wagi Ciężkiej


Post Wysłano: 26 mar 2015, 18:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 05 paź 2006, 12:38
Posty: 3222
Samochód: Ferrari
Lokalizacja: PKN

Jak u niego trzeszczy to nie umie ustawić, ale jak u Ciebie to radio słabe. Nawet logiczne.
Oh whait...

_________________
Czy jadę bezpiecznie? - Zadzwoń gdzie chcesz.


Post Wysłano: 26 mar 2015, 18:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 05 paź 2006, 12:38
Posty: 3222
Samochód: Ferrari
Lokalizacja: PKN

Jak u niego trzeszczy to nie umie ustawić, ale jak u Ciebie to radio słabe. Nawet logiczne.
Oh whait...

_________________
Czy jadę bezpiecznie? - Zadzwoń gdzie chcesz.


Post Wysłano: 26 mar 2015, 18:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 03 lis 2009, 18:59
Posty: 3998
GG: 1
Samochód: brak
Lokalizacja: Jawor

Ja o niebie Ty o chlebie; na takiej zasadzie wysuwasz zarzuty w moim kierunku koleżko.

_________________
1. forowicz Wagi Ciężkiej


Post Wysłano: 26 mar 2015, 18:59

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 05 gru 2010, 17:24
Posty: 5550
Samochód: Volvo FH

Ja mam / miałem Johny II, Johny III, Henry, i jednego takiego starego, ma ze 20 lat ma Filipińczyka. Ze wszystkich ja i moje asy jesteśmy w sumie zadowoleni.
Po kilku latach mikrofony się rozlatują, a zamienniki trzeszczą. Tak to jest ok. Mojego Henry nic nie blokuje, piski trzaski wycina ASC, szumieć czasem szumi na automacie, ale pasmo AM już tak ma.

Kup sobie, będziesz mógł ponarzekać. Teraz w dobrym tonie jest powiedzieć, że wszystkie Presidenty to szumofony :D .

_________________
Naczelny Prywaciarz WC :).


Post Wysłano: 26 mar 2015, 19:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 03 lis 2009, 18:59
Posty: 3998
GG: 1
Samochód: brak
Lokalizacja: Jawor

Ja tam swoją opinie wyraziłem.
Kto jak wyda pieniądze to już nie moja sprawka.

_________________
1. forowicz Wagi Ciężkiej


Post Wysłano: 26 mar 2015, 20:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 08 gru 2014, 21:48
Posty: 531
Samochód: Man tgs6x6 Daf xf 95
Lokalizacja: Olsztyn

w jednym aucie mam johnny ll a w drugim lll zdecydowanie polecam ll anteny przekładałem dwukrotnie i zdecydowanie lepiej w całokształcie wypada johnny ll.ale jak kto woli :D


Post Wysłano: 04 kwie 2015, 12:28

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 14 sty 2012, 19:41
Posty: 120
GG: 31508881
Samochód: Mercedes Sprinter 318CDI
Lokalizacja: Kraków

Cytuj:
w jednym aucie mam johnny ll a w drugim lll zdecydowanie polecam ll anteny przekładałem dwukrotnie i zdecydowanie lepiej w całokształcie wypada johnny ll.ale jak kto woli :D

Jeden i drugi to szajs... chociaż w porównaniu tych dwóch modeli też bym wybrał JII - po pierwsze tańszy, po drugie lepiej pracuje. Chociaż ASC ma zbyt wysoko ustawiony próg otwarcia


Post Wysłano: 18 kwie 2015, 20:33

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 30 maja 2010, 20:01
Posty: 320
Lokalizacja: Warmińsko=Mazurskie

Cytuj:
Cytuj:
w jednym aucie mam johnny ll a w drugim lll zdecydowanie polecam ll anteny przekładałem dwukrotnie i zdecydowanie lepiej w całokształcie wypada johnny ll.ale jak kto woli :D

Jeden i drugi to szajs... chociaż w porównaniu tych dwóch modeli też bym wybrał JII - po pierwsze tańszy, po drugie lepiej pracuje. Chociaż ASC ma zbyt wysoko ustawiony próg otwarcia
Tu kolega podparł swoją wypowiedź "konkretami" aż mnie szlak trafia od takich "fachowców"! Może kolega napisze czym poparł swoją rację?

_________________
A;B;C;C+E+ADR...chciało by się więcej, ale nie mam już sił!
CB 6227 Gustaw; SP4HIE


Post Wysłano: 19 kwie 2015, 11:38

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 14 sty 2012, 19:41
Posty: 120
GG: 31508881
Samochód: Mercedes Sprinter 318CDI
Lokalizacja: Kraków

Duże szumy własne, słabe filtry przeciwzakłóceniowe, niezbyt selektywny odbiornik oraz słaba modulacja

To są minusy Presidenta Johnny'ego III .
Johnny II wyróżnia się tym, że nie ma aż tak dużych szumów własnych (chociaż wcale nie są małe), a i selektywność modelu jest lepsza niż Johnny'ego III... Za to praca ASC pozostawia dużo do życzenia ;)

Ot tyle... czy teraz pasuje Ci moja wypowiedź ?


Ostatnio zmieniony 19 kwie 2015, 14:29 przez Dragonhunter, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 19 kwie 2015, 11:50

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 05 gru 2010, 17:24
Posty: 5550
Samochód: Volvo FH

Dragon najlepszy fachowiec od Presidentów!
:D

_________________
Naczelny Prywaciarz WC :).


Post Wysłano: 19 kwie 2015, 14:28

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 14 sty 2012, 19:41
Posty: 120
GG: 31508881
Samochód: Mercedes Sprinter 318CDI
Lokalizacja: Kraków

Cytuj:
Dragon najlepszy fachowiec od Presidentów!
:D
Jasne... Chciał wiedzieć dlaczego tak sądzę, to ma :P


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do: