Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 sty 2013, 14:10

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 26 sie 2012, 16:13
Posty: 8
Samochód: RENAULT

Siemanko!

Orientuje się ktoś, czy można jakoś wyprowadzić gniazdo na jack'a 3.5mm z oryginalnego radia z magnum/premium? Takiego jak te: klik ? Czytałem, że jest jakaś możliwość zrobienia tego poprzez kostkę do której podłącza się zmieniarkę, ale czy faktycznie można coś takiego zrobić?

Pozdro :)


Post Wysłano: 01 sty 2013, 15:55

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 17 sty 2008, 15:40
Posty: 5919

Tak, podłączałem to ostatnio, tylko w radiu na kasety.
Wyciągasz radio, z tyłu są wolne sloty na kostki. Musisz poszukać na necie jakie mają być kostki/przejściówki. Później wyprowadzenie na jacka i możesz podłączyć np. MP3, co ostatnio zrobiłem.
Działa elegancko ;)

EDIT: Dodam jeszcze zdjęcia:
https://www.dropbox.com/s/bcgxpe5wrkhzc ... .12.27.jpg
https://www.dropbox.com/s/4u6yomawlcwfm ... .24.26.jpg
https://www.dropbox.com/s/yh2iesl1t08ee ... .24.38.jpg

Polecam szukać informacji pod hasłem "blaupunkt aux", a tak wygląda przejściówka:
http://www.google.com/search?q=blaupunk ... 76&bih=950
Tą niebieską wtyczkę podpinamy do radia. Nazywa się prawdopodobnie miniiso. Z niej przejście może być na chincha, albo od razu na minijacka.


Post Wysłano: 01 sty 2013, 21:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 15 paź 2009, 18:23
Posty: 93
GG: 12544520
Samochód: Volvo FH

Ja miałem coś takiego. Kupiłem taki kabelek na parkingu w budzie,jadą od Świecka przed Boczowem(chyba Petrochemia) cena 20zł,gość mi zrobił na poczekaniu.


Post Wysłano: 01 sty 2013, 23:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 23 lut 2012, 11:06
Posty: 3213

Ja jakiś czas temu zrobilem taki myk u siebie. Działa super.


Post Wysłano: 02 sty 2013, 10:37

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 26 sie 2012, 16:13
Posty: 8
Samochód: RENAULT

Wielkie dzięki Panowie, szczególnie dla Luka, za szybką i rzeczową poradę ;). Dziś wybiorę się szukać tej przejściówki :)

Temat do zamknięcia, jeszcze raz dzięki! :U


Post Wysłano: 02 sty 2013, 19:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 14 lip 2012, 21:27
Posty: 152
GG: 38240430
Samochód: Scania R420

Cześć, powie mi ktoś co potrzeba aby uruchomić opcje AUX w radiu w Scani R radio to aus-211.

_________________
Pranie tapicerek samochodowych urządzeniami marki
Kärcher.Ciechocinek trasa Włocławek-Toruń możliwy dojazd do klienta.Kontakt 669-916-374.


Post Wysłano: 03 sty 2013, 17:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 23 lut 2012, 11:06
Posty: 3213

Pytanie czy radio taką opcję ma? U mnie w renault premium radio włącza się aux przyciskiem od wysuwania płyt i na wyświetlaczu wyświetla się że AUX jest aktywne. Druga sprawa to czy radio miało AUX aktywowane tj.byłą założona zmieniarka do płyt i ktoś ją wyjął czy nie miało aktywowane i trzeba aktywować. Myślę, że ktoś bardziej znający się na tych sprawach może Ci pomóc patrz serwis;]


Post Wysłano: 04 sty 2013, 13:40

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 27 lut 2008, 21:02
Posty: 172
GG: 4023489
Samochód: passat 1.8T
Lokalizacja: Pszczyna

czxy mozna zastąpic fabryczne radio renault takim innym aby obsługowało te guziki co sa przy kierownicy???
bedzie wtedy to działac???


Post Wysłano: 04 sty 2013, 16:18

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 17 sty 2008, 15:40
Posty: 5919

Po co chcesz zastępować? Moim zdaniem gra całkiem nieźle, funkcjonalność można rozszerzyć o tą właśnie funkcję AUX.
Spróbuj poszukać na necie, gdzieś chyba spotkałem się z tym problemem. Podejrzewam, że jedna z tych dwóch wtyczek co widać na moich zdjęciach jest od "pilota".


Post Wysłano: 04 sty 2013, 16:43

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 27 lut 2008, 21:02
Posty: 172
GG: 4023489
Samochód: passat 1.8T
Lokalizacja: Pszczyna

temu chce zastapic boo ciezko mi odtwarza płyty CD zacinają sie i h... gra too
chciałbym takie radjo wmontować co odtwarza mp3


Post Wysłano: 04 sty 2013, 17:14

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 17 sty 2008, 15:40
Posty: 5919

To chyba lepiej kupić przejściówkę, a odtwarzacz MP3 pewnie jakiś masz, żeby podpiąć. Prawdą jest, że jest trochę strat na tej przejściówce, m.in trzeba zwiększyć głośność na radiu.
http://renault.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=49556
http://www.autocentrum.pl/awc/dzienniki ... dem-16166/


Post Wysłano: 04 sty 2013, 18:26

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 27 lut 2008, 21:02
Posty: 172
GG: 4023489
Samochód: passat 1.8T
Lokalizacja: Pszczyna

dzieki bardzo za pomoc

zrobie sobie ten układ bo jestem z wykształcenia elektronikiem i zobaczymy jak będzie działac


Post Wysłano: 04 maja 2013, 14:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 16 lut 2010, 19:52
Posty: 22
GG: 10199109
Samochód: Renault
Lokalizacja: cała unia plus CH

odświeżę trochę temat , jestem posiadaczem(użytkownikiem) nowego premium z nowym radiem i pytanie widziałem na parkingu u niemca wyjście usb do takiego radia czy ktoś się spotkał z podobnym zagadnieniem za jakieś sugestie tudzież schemat byłbym wdzięczny.

_________________
kat b - 14.10.1992 - od 1 razu
kat c - 20.04.2010 - od 2 razu
kat c+e - 14.12.2012 - od 1 razu


Post Wysłano: 14 sie 2013, 19:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 31 lip 2011, 11:01
Posty: 325
Samochód: Strzęp
Lokalizacja: LLB

witam
czy jest możliwość podłączenia nie oryginalnego radia do magnumki żeby wyświetlał nazwę stacji radiowej (rds) na wyświetlaczu (koło obrotomierza)?
Czy ktoś może ma pomysł gdzie zamontować dodatkowe 2 głośniki w magnum?
Czy może ktoś wie jak "wyłączyć" auto alarm w magnum?

_________________
Daf & Vovo
viewtopic.php?f=44&t=31972
Magnum
viewtopic.php?f=44&t=40157
http://g2.gangsters.pl/?ref=317


Post Wysłano: 01 wrz 2013, 18:14

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 01 wrz 2013, 18:12
Posty: 1

A ja mam taki problem z radiem w Premiumce ze po włączeniu radia samo sie wyłącza po 3 sekundach. ? Czy moze ktos miał podobny przypadek ??


Post Wysłano: 01 wrz 2013, 20:47

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 16 sie 2010, 18:21
Posty: 134
GG: 1
Samochód: Premium 460

Przerabiałem to jakiś miesiąc temu. W kostce z kablami która wchodzi do radia z tyłu; jeden z kabli był luźny. Wystarczyło go poprawić i wszystko działa jak należy, nic się nie wyłącza :mrgreen:


Post Wysłano: 23 paź 2013, 20:29

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 21 lut 2007, 22:37
Posty: 48
Lokalizacja: Szwagrów

Chciałbym podłączyć się do tematu i zapytać gdzie dokładnie można kupić i zainstalować taką wtyczkę AUX. Jeżdżę Scania R z 2008roku i ma fabryczne radio. Często przejeżdżam przez Świecko więc jeśli ktoś w tamtych okolicach może mi pomóc założyć taki dodatek to było by super. Proszę o pomoc.

_________________
Szerokości


Post Wysłano: 22 sie 2014, 22:31

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 19 lip 2013, 12:13
Posty: 15

Witam panowie siadłem niedawno na Premiumce 410 z 2008r. I jest tam włożone radio nie oryginalne Becker Indianapolis i tu pojawia się problem bo nie wykrywa mi radia na wyświetlaczu (rds) i nie da się sterować z tej gałki pod kierownica... Jak można temu zaradzić aby zaczęło to działać jak powinno?


Post Wysłano: 23 sie 2014, 3:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 07 lut 2011, 13:33
Posty: 4715
GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h
Lokalizacja: Sochaczew

Założyć oryginalne radio

_________________
TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek
Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!!
Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS


Post Wysłano: 23 sie 2014, 8:44

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 19 lip 2013, 12:13
Posty: 15

Tylko tak się da? Nie ma żadnych sposobow na to? Bo nie pracodawcą nie chce zmieniać radia a ja bym chcial aby to działało


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do: