Cytuj:
Jakie ciśnienie powinno być na wysokim i niskim cisnieniu po napełnieniu czynniekiem?
Jak napełniasz agregat czynnikiem?
Głównie zależy to od danego pojazdu niestety nie wiem jak to wygląda w przypadku ciężarówek. Ale jak napełnialiśmy klimatyzacje do koparki to ciśnienie było troche większe niż w standardowej osobówce. Z tymi ciśnieniami jest tak że włącza się sprężarka i rożnie na wysokim ciśnieniu do określonego poziomu po czym się wyłącza (albo są też takie układy w których sprężarka cały czas jest napędzana i utrzymuje w miarę stałe ciśnienie nieznacznie zmieniające się wraz z obrotami). A na wysokim ciśnieniu jak wartość zaczyna być za duża powinien się włączyć wentylator.
A agregat napełniam w ten sposób że biorę butlę z gazem przejście specjalnie z butli na złącze w przewodzie niskiego ciśnienia. W menu maszyny wybieram tą 4 pozycję znajduję ładowanie butli potem określam ile gazu chce ściągnąć z butli do maszyny otwieram zawór niskiego ciśnienia w maszynie Enter i maszyna ściąga z butli żądaną ilość gazu.
[ Dodano: Sob, 02.06.2007, 14:14 ]
Panowie mam prośbę otóż coraz więcej klientów pyta się o napełnianie klimatyzacji w samochodach ciężarowych i stąd moje zapytanie ile do jakich aut wchodzi gazu ? Od czego jest to zależne (Bo w osobówkach do Opla Astry wchodzi mniej gazu niż do Vectry) a
RoBeRtO pisze że do Scani wchodzi 1250g to się tyczy wszystkich modeli Scani ? I czy macie dane ile czego do innych marek ?
Preferez-vous predre 5 minutes ou 50 ans ?
verlieren Sie lieber 5 Minuten oder 50 jahre ?
Wolisz stracić 5 minut czy 50 lat ?