Tak samo jak można założyć spodnie od dresu do marynarki od garnituru, jedno i drugie spodnie więc nie widzę sensu dodatkowo płacić
Konto firmowe i osobiste mam w ING. Wcześniej miałem osobiste w kilku bankach i prawdę mówiąc najbardziej odpowiada mi obecny bank, warto posiadać oba konta firmowe i osobiste w jednym banku jak kolega wyżej pisał.
Dla prowadzenia konta osobistego i firmowego są inne zasady jak również inna dostępność ofert.
Za konto firmowe w PLN jak i karty, przelewy wpłaty i wypłaty nie płacę przy wykonaniu odpowiedniej ilości transakcji, ile dokładnie nie pamiętam. Kasa po wpłacie we wpłatomacie jest od razu na koncie. Dodatkowo mam w tym konto przedpłacone, na które po przelaniu w danym momencie są środki, tak samo na osobiste.
Konto w EURo kosztuje 4,5euro, karta 1,18 a przelew 1,16euro. Przelew wykonany w dzień roboczy do godziny 13 albo 14 jest na drugi dzień rano/w południe. Po 13 wykonany dojdzie na trzeci dzień. Przelew natychmiastowy również do 13 aby wyszedł tego samego dnia, po 13 wyjdzie następnego rano. Kosztuje około 50zł a środki na wysyłane konto przy zachowaniu w/w zasad przychodzą praktycznie od razu.
Płatność kartami od kont w PLN i EURO w marketach, stacjach benzynowych itp bez problemu i prowizji w PL i D.