Strona 3565 z 3608 [ Posty: 72155 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13563 3564 3565 3566 35673608 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 19 wrz 2025, 19:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8460279
Samochód: 1848

Dziękuje Panu serdecznie. Długim 15m peakesem przejadę, a jak nie to zostane gwiazda lokalnych portali i tematu o Majkelach :lol:

Post Wysłano: 19 wrz 2025, 19:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH500 XL

Nawet nie próbuj tam jechać. Swego czasu zrobili tam jakąś ala zwężke, tak że jak tam wjedziesz to już nie wyjedziesz. Było jakiś czas temu parę artykułów jak jacyś artyści się wrypali.

Post Wysłano: 19 wrz 2025, 19:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Dziękuje Panu serdecznie. Długim 15m peakesem przejadę, a jak nie to zostane gwiazda lokalnych portali i tematu o Majkelach :lol:
Pamiętaj słowa starego celebryty. Jak ciągnik przejdzie to wtedy naczepa też przejedzie.

Post Wysłano: 19 wrz 2025, 20:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Cytuj:
Jak jedziesz pekaesem to jedź śmiało, jechałem tam 3tyg temu też pekaesem, nawet na mnie nie spojrzeli. ;) Żadnych zwężek nie ma.

Post Wysłano: 19 wrz 2025, 21:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Cytuj:
Nawet nie próbuj tam jechać. Swego czasu zrobili tam jakąś ala zwężke, tak że jak tam wjedziesz to już nie wyjedziesz. Było jakiś czas temu parę artykułów jak jacyś artyści się wrypali.
W Kostrzynie to było.

Post Wysłano: 19 wrz 2025, 21:17

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Obrazek

Aooo kurbaaa ooo...

Tyle pali Kania Rka, 19 latkowi z dwumiesięcznym doświadczeniem. Dodam tylko że jeden dzień bujał się z wagonami, 30 ton min, 6km w jedną stronę, korki w Warchołowie. Gdyby nie wagony, było by ze 22,5.
I to nie jest jakiś wyjątek, odkąd tu pracuje to auto nie przekroczyło 26l, nie zależnie w jaką ch u jn ię bym go wpakował.
Nadmienię jeszcze tylko, że nikt go nie może dojść na trasie :) .

Można? Można...

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 20 wrz 2025, 0:11
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Cytuj:
Nawet jakby to i tak nie przebijesz majkela z Szwecji który tak się wj3bał w biedę że serio wyciągnięcie go helikopterem to jedna z opcji :wink:

Post Wysłano: 20 wrz 2025, 7:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
Tyle pali Kania Rka, 19 latkowi z dwumiesięcznym doświadczeniem.
Jak nic duża czekolada Milka się należy :D ta za 22 PLN 8)

Post Wysłano: 20 wrz 2025, 10:17
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Pewnie jeszcze się nie nauczył jak się spuszcza albo smak ropy w gębie go odpycha :D te młode to torby sieczki niewarte, robotę tylko psują innym :lol:

Post Wysłano: 20 wrz 2025, 14:10

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Daf

Ja naprawdę nie wiem jak to możliwe (nawet troche nie wierzę) sam trochę jeżdżę i staram sie uważać jak jadę. 85 max, z Górki puszczam pod górkę staram się „siła pędu” (nie gazować jak opętany) i kania r410 pusto/pełno nie spaliła mi mniej jak 27. Co muszę poprawić ?

Post Wysłano: 20 wrz 2025, 14:23

Użytkownik

Użytkownik

Wiesz ja nawet się nie dziwię że nie wierzysz. Jak jeszcze sam jeździłem, i czasem gdzieś tam strzeliłem z jęzora że z ostatniego 1000km mam średnią 24-5 a zdarzało się regularnie, to poprostu nikt mi nie wierzył. Potem jeden kolega to co przychodził na bajere, to mi tam zaglądał w te średnią i często bywało po 24-5, i wtedy było "to jest k u r ba nie możliwe". A jednak jest.
To był jeszcze czas, kiedy zapytany mówiłem ile mi to auto pali. Potem jak widziałem że ludzie myślą że kłamię, zacząłem mówić "a ile wlejesz tyle świnia zeżre".

To jest dość specyficzny chłopak, poprostu lubi coś robić dobrze i się w tym doskonalić.
Przecież w tą przyczepkę wydzwonił, bo nie chciał dotykać hamulca zasadniczego tylko wyretarderować.

Nie wiem co wozisz i gdzie jeździsz, ale moje wrażenia są takie że 95% kierowców myśli że są najlepsi, no as nad asy, a realia takie że jest się w czarnej murzyńskiej de u pie e , i to głęboko.

Ps. On jeździ Rką. Gdyby jeździł Ng, sądzę że w sprzyjających okolicznościach była by jedynka z przodu :), dopiero by była awantura że przecież to się nie da, to jest niemożliwe :D .

Wiesz, 27 to nie jest tragedia, powiedział bym że na 4 lub 4+. Poprzedniemu asowi jeżdżącemu tym autem jak raz na 3-4 tankowania wyszło poniżej 30, to najpierw wchodziło do biura ego, a potem on sam.
I to też nie była tragedia, bo miałem takich (jedno tępe bydle z Ostrowca, sorry to nie było bydle, to był mały, grubawy, ryży dewiant o nie sprecyzowanej orientacji i piszczącym głosiku) co niżej 36 Scania nie schodziła.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 20 wrz 2025, 15:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Pamiętam czasy jak sam sceptycznie podchodziłeś do wyników spalania w Mihowych gruzach, jednak przejście ze starszej generacji Volva na Scanie musiało zmienić optykę.

Dzisiaj znaleźć człowieka któremu się chce to jest wyczyn.

Post Wysłano: 20 wrz 2025, 15:52

Użytkownik

Użytkownik

Też pamiętam. Tak myślałem że ktoś tu zaraz przytoczy tamtą kwestię.
Wtedy to jeszcze trochę dymiłem, trochę sam byłem w de u p ie, a tak naprawdę to specyfika Michowej pracy (ośka w górze, autostrady), dobry kierowca, i faktycznie pewnie było po 21 czy ile tam wtedy perpetum mobile wychodziło:).

Odnośnie przesiadki z Volvo tzw Fh3 z silnikiem D13D, na Kanie R, E6 z silnikiem DC147, to serio oba te auta palą tyle samo. Różnica taka, że Kania lepiej jedzie przy 1000obr, za to Volvo nie puchnie przy 1600obr, i w Volvo lepsza, mądrzejsza i szybsza skrzynia.
I Volvem nie trzepie jak kotem po zsiadłym mleku :).

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 20 wrz 2025, 17:52

Użytkownik

Użytkownik

Tgx 2020r 470hp. Poprzedni miesiąc sam nim jeździłem, kierowcy przywożą 23-25l. :)
Obrazek

Post Wysłano: 20 wrz 2025, 19:57

Użytkownik

Użytkownik

Dobra, teraz to zaraz wezmę któreś to auto i zesram się a wyliże na max 19,9 :).

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 20 wrz 2025, 22:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Toyota Corolla

Daje radę młody, nie ma co :wink: Szczerze, ja tak nie potrafię. Nie pali mi auto dużo, ale tak nie potrafię. Widać jeszcze muszę się podciągnąć. To że nie "karawani" pokazuje średnia prędkość. 55 km/h przy robocie na patelni to wcale nie jest mało.
Co do trzepania jak kotem, masz jakieś Scanie na 4 poduszkach kierowniku? Jak nie to polecam. Niebo a ziemia do 2 poduszek.

Post Wysłano: 21 wrz 2025, 9:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH500 XL

Cytuj:
Cytuj:
W Kostrzynie to było.
To bardzo przepraszam, duży błąd z mojej strony. :wink:
Cytuj:
Dobra, teraz to zaraz wezmę któreś to auto i zesram się a wyliże na max 19,9 :).
Znam kierowcę, który niejednemu by oczy wytarł. Akurat to specjalista od jeżdżenia Scaniami, chyba już kiedyś wspominałem tutaj o nim. On już 4kami i pierwszymi Rkami robił normy nieosiągalne przez innych z pełnymi tonażami, jednocześnie nie jadąc EKO 80, tylko normalnie do odcięcia.

Post Wysłano: 21 wrz 2025, 21:50

Użytkownik

Użytkownik

Tutaj to wystarczy kiedyś w jedno miejsce ściągnąć Kornela, Miha i Kierasa. Panowie traktorzyści i tak by powiedzieli że to nie możliwe. Ba! Byli by zdania że pustym autem też się nie da tyle zrobić ! Ałto ma polić 30 i chu*, a na wannie o cię Florek to z czterdzieści minimum!

Post Wysłano: 22 wrz 2025, 13:50

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

@Damian te 10tys to za jaką robotę? bo czytając was to za "typową" robotę (wyjazd poniedziałek rano powrót piątek popołudnie późne lub wieczór, oczywiście że czasami zdarzy się niedziela wieczór lub sobota rano bo to nieuniknione) z jednej strony przepłacam a z drugiej płacę za mało :roll: :D

Post Wysłano: 22 wrz 2025, 17:36
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Cytuj:
Obrazek

Aooo kurbaaa ooo...

Tyle pali Kania Rka, 19 latkowi z dwumiesięcznym doświadczeniem.

Można? Można...
No, to teraz za te oszczędności, możesz chłopakowi jakieś firaneczki zamówić. :> :D

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Strona 3565 z 3608 [ Posty: 72155 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13563 3564 3565 3566 35673608 Następna