[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 1938 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1938 z 3558 [ Posty: 71157 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11936 1937 1938 1939 19403558 Następna
Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
Czyli że ktoś ma bezpośrednio narażać życie dla bryłki lodu?
Jasne ze nie, z usmiechem na twarzy swiadom zagrożenia ma wyjechac na droge i dla odmiany narażać życie innych. Co wam ten Raben serwuje na lunch?? :lol:

Post Wysłano: 28 lis 2017, 16:15

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Panowie pełne poparcie 8)

Siedzenie za biurkiem szkodzi:)

@
Chłodnia 22T,relacja Śląsk-Piotrków Tryb/Okolice .Rozładunek zaraz po dolocie,stawka min. 1000zł,brak wymiany palet. Spedytorzy z WC do dzieła!!!Powrót mam tylko trza dojechac :lol:

Post Wysłano: 28 lis 2017, 16:23

Użytkownik

Użytkownik

Tyllo jak tu zrzucić śnieg/lód z dachu bez drabiny itp. jak na drzwiach plomba ?
Mnie wczoraj snieg zaskoczył po wjeździe do Bułgarii. Dość mocno padało, a do tego temperatura na minusie.
Z tego wszystkiego pomyliłem drogę, bo w nawigacji jej nie ma, a wszystkie tablice na zjazdach z nazwami i nr autostrad zasypane :)
Wstapiłem w Krasnej do tego sklepu i wziąłem na próbę kilka rzeczy.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 28 lis 2017, 16:44

Użytkownik

Użytkownik

Kermiter, ciekawe jak potrzaskasz lód od dołu mając towaru po sam sufit, bądź rozciągniętą linkę celną. Pomijając to, masz coś załadowanego takiego, że możesz wejść na pakę, tłuczesz to. Potłukłeś i tyle. Gdzie chcesz robić te wywijasy, jak stoisz na wylocie z mopa i wlatujesz prosto na autostradę. Tak czy siak będziesz ten lód tracił w sposób niekontrolowany mogąc zrobić komuś krzywdę. Mało kto wozi ze sobą drabinę, bo i nie ma jej gdzie dać. Chcąc w zimę wspinać się po zwykłej opieranej - raczej słaby pomysł, łatwo o glebę. Taką rozkładaną do litery "A" nie ma gdzie wrzucić. Koło się zamyka. Jest to problem, który się przewija co roku i nadal nic z tym się nie robi, brak ramp itp. W razie draki i tak kierowca dostanie wszystko na garba i na nic będą tłumaczenia

Post Wysłano: 28 lis 2017, 17:30

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
stawka min. 1000zł,brak wymiany palet. Spedytorzy z WC do dzieła!!!Powrót mam tylko trza dojechac :lol:
Przecież masz zapłacone w 2 strony :mrgreen:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Cytuj:
Mało kto wozi ze sobą drabinę, bo i nie ma jej gdzie dać. Chcąc w zimę wspinać się po zwykłej opieranej - raczej słaby pomysł, łatwo o glebę. Taką rozkładaną do litery "A" nie ma gdzie wrzucić.
Smutno macie na tych plandekach/ chlodniach ze na drabine brak miejsca. Gdzie wy te rowery i silownie wozicie co to na likendach widac

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 28 lis 2017, 18:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Coućma no przecież do wożenia siłowni są paleciary..
Jak ja lubiłem jeździć wywrotką. Drabina na stałe, wejściówka spoko i się śnieg i lód zrzucało aż miło, jak na pusto to ino kiper w górę i po sprawie :D

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
Kermiter, ciekawe jak potrzaskasz lód od dołu mając towaru po sam sufit, bądź rozciągniętą linkę celną. Pomijając to, masz coś załadowanego takiego, że możesz wejść na pakę, tłuczesz to. Potłukłeś i tyle. Gdzie chcesz robić te wywijasy, jak stoisz na wylocie z mopa
Powiem tak: jak ktoś jest miękkim ch*** robiony to jemu i rusztowanie warszawskie nie pomoże w osiągnieciu celu. Te wszystkie argumenty o plombach,magicznych towarach pod sam dach, braku miejsca na drabine (LOL?) to takie dobre teksty na bajere parkingową malkontentów. czarny lud z afryki dawno znalazl sposób na plomby i inne zabezpieczenia ciezarowek w Calais.
ps. Dla podkrecenia dramaturgi mogłes dodac ze stoisz na końcu pasa rozpedowego z dzikusa na A2 z wywieszoną kamizelką odblaskowa na rogu naczepy :wink:

Cytuj:
Jak ja lubiłem jeździć wywrotką. Drabina na stałe, wejściówka spoko i się śnieg i lód zrzucało aż miło, jak na pusto to ino kiper w górę i po sprawie
Tylko tam było na odwrót ze potem ładunek trzeba było zrzucac z naczepy bo przymarzł :lol:

Post Wysłano: 28 lis 2017, 18:42
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

A zapytał kto starego o drabinę czy kupi jak nie ma? No właśnie tak myślałem...

Od dawna już w standardzie aluminiową drabinkę dawają do doczepu. Nawet mój sztrucel z 2008r ma. No chyba, że podrąbali. Tak jak mówiłem kwestia chęci.

Aaa. I drabinę montują pod ramą w naczepie, na tylnich drzwiach czy przedniej ścianie. Jak nie ma to nie problem takie uchwyty zamontować. No ale cza chcieć. Za to lepiej szukać tysięcy wymówek a zamiast wstać pół godziny wcześniej by chociaż sprawdzić co na dachu jest, poczytać fejsbuczka i nowe wpisy celebrytów na drodze.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 28 lis 2017, 18:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Kermiter pszeniczka czy otręby leciały aż miło. Gorzej z mokrą kukurydzą, ale to była żadkość :D
Może niedługo szoferocelebryci pokażą jak się dach w naczepie oczyszcza to lud zobaczy i przykład weźmie [emoji14]

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 28 lis 2017, 19:15
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Za złotych czasów kipra u mnie, gość który umiał tylko jechać do przodu i czasem troszkę do tyłu, stwierdził że jemu nie napadało śniegu na kiper i wsypał bez czyszczenia 0/2.... dla laików to taki drobniutki kamyczek w sumie pył...

Przyjechał na wysyp, coś koło 11, mówi nam że coś miał auto ciężkie prawie 2 tony... podniósł kiper spadła 1/3 kamienia.... :D
Do wieczora im się zeszło :]

Post Wysłano: 28 lis 2017, 19:19

Zaczynam podejrzewać. , że to forum zbliża się poziomem do "Urzekła mnie twoja historia".

Post Wysłano: 28 lis 2017, 19:31
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

To zmień kanał, jak Ci obecny śnieży.

Post Wysłano: 28 lis 2017, 19:37

Tak będzie trzeba zrobić.
Bawta się w najlepsze :lol:

Post Wysłano: 28 lis 2017, 19:44

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

My ze 4 lata temu, w zimie trochę woziliśmy 2-8 płukane (lało się z niego), na 500kilometrach. Ostatnim strzalem w nocy było-17.
Rano w Radomiu spadła może z połowa :) .

Kolega łopata i ogień, tłucze sie tam, kuje, wali, dyszy. Skuł ze dwie łopaty w 10min.

A Kierownik, wykręcił się pod słońce, kiper na maxa, i na kawę do biura. Ledwie dopiłem, słyszę łubududududu! Poszło wszystko na raz :D .

Tak w temacie "urzekła mnie twoja historia " :) .

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 28 lis 2017, 19:48
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

To tam wiesz koluniu, szerokiej drogi, nie daj się złapać i szybkiego powrotu!
Życzy Andrzej Kościerzyna, lustereczko w Twoją stronę mobilku.

Post Wysłano: 28 lis 2017, 19:51
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Cytuj:
My ze 4 lata temu, w zimie trochę woziliśmy 2-8 płukane (lało się z niego), na 500kilometrach. Ostatnim strzalem w nocy było-17.
Rano w Radomiu spadła może z połowa :) .

Kolega łopata i ogień, tłucze sie tam, kuje, wali, dyszy. Skuł ze dwie łopaty w 10min.

A Kierownik, wykręcił się pod słońce, kiper na maxa, i na kawę do biura. Ledwie dopiłem, słyszę łubududududu! Poszło wszystko na raz :D .

Tak w temacie "urzekła mnie twoja historia " :) .
Momencik, momencik. Tu niby ostatni strzał w nocy -17 a ty mówisz, że się do słońca obróciłeś. :D

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 28 lis 2017, 20:01

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Bo my kolega, na patelniach, nawet na wygnaniu, w nocy to zwyczajnie, śpimy.

Tak jak napisałem, RANO w Radomiu (bo rano słońce wstaje również w Radomiu), wystawiłem się do słońca, Koluniu...
:)

Kania to ch uuu j!!! 8)

Ostatnio zmieniony 28 lis 2017, 20:11 przez Kierownik, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 28 lis 2017, 20:10

Użytkownik

Użytkownik

Kermiter, napociłeś się, naszczekałeś, ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

Drabinki owszem i dają do naczep - takie krótkie 2m pojedyncze, jak ktoś słusznie zauważył, na drzwi bądź przednią ścianę. Bankowo ustawisz sobie ją z boku naczepy i wejdziesz na tyle wysoko, żeby swobodnie zrzucać śnieg, bez obaw o to, że drabinka odjedzie Ci po śniegu, a Ty rypniesz na ziemię. Musisz miec drabinkę roskładaną w literę "A", żeby stabilnie stała i dodatkowo była wysuwana, żeby sięgała odpowiednio wysoko. Powodzenia w wieszaniu czegoś takiego na tylnych drzwiach. To nie waży 3kg i nie ma dwóch metrów, tylko znacznie więcej. Zapraszam do montażu w medze, gdziekolwiek, ktokolwiek chce.

Chyba nie zostałem zrozumiały. Nie popieram pozostawiania lodu i czekania na wiosne, ale nic się nie robi w tym kierunku, żeby rozwiązywać tego typu problemy. A, że ciulowej baletnicy wszystko przeszkadza to dziś nikt nie będzie skakał jak goryl po drzewach, w czasach gdzie żarówki wymienia serwis. Najlepiej się rozpłakać i zadzwonić po straż pożarną, skoro ściągają koty z dachów domów to może i zdejmą lód z dachu naczepy :lol:

Post Wysłano: 28 lis 2017, 20:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

Spadł cały słupek czy jak? :shock:

"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/

Strona 1938 z 3558 [ Posty: 71157 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11936 1937 1938 1939 19403558 Następna