[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 1948 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1948 z 3559 [ Posty: 71162 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11946 1947 1948 1949 19503559 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 02 gru 2017, 12:55

No właśnie o tym mówie, zapłacisz 13 tysiecy euro więcej, naczepa jest też dużo cięższa, więc auto więcej spali i pod koniec roku to Ci w sumie tyle samo zostanie :D

Post Wysłano: 02 gru 2017, 13:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Pod koniec roku nie może zostać. A jak zostaje to się dobiera !!!

Post Wysłano: 02 gru 2017, 13:15

Nie na czasie jesteś kolego, ostatnio lokalny przewoźnik z Mrągowa wziął w leasing nową X5 i to bardzo mądrze argumentował.
Jakby dobrał grota to by zwiększył dochód, zaczął zarabiać i by podatek musiał większy bulić, a taka X5 to koszty i zmniejsza się dochodówka.
Jak coś jest głupie, ale działa, to jednak nie jest głupie!

Post Wysłano: 02 gru 2017, 13:29

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Długi dobrze gada! Na koniec roku się dobiera!
A czy Tira, czy dupowoza to już decyzja należy do właściwego Janusza.

Cza robić tak, żeby nie wyszło że się zarabia/ opłaca się.

Np. Ja jak by się dało to całe życie bym na stracie jechał. Feler taki, że jednak coś zarabiam i trochę muszę nosić do US...

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 02 gru 2017, 13:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
No właśnie o tym mówie, zapłacisz 13 tysiecy euro więcej, naczepa jest też dużo cięższa, więc auto więcej spali i pod koniec roku to Ci w sumie tyle samo zostanie :D
Aż tak cięższa nie jest, jedne auto lata mi cały czas na tym, jedne na kwiatach. Po pierwsze nie zapłaciłem tych 13 tyś więcej bo zakup nowej chłodni uważam za głupotę a po drugie przy mojej robocie odejmując koszty zakupu i utrzymania multitempa wychodzę na plus 500e. Macie przepis na biznes, teraz czas na leasing. Polecam Iveco, 500 zł koszt rejestracji i mamy na placu auto z 1300e na plecach :mrgreen:

Post Wysłano: 02 gru 2017, 13:45

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Od poniedziałku jeżdzę na miejscu od 6-14 platformą po budowie. 8 godzin i do domu na trzy zmiany od poniedziałku do piątku. W przyszłym tygodniu nocki 22-6, na których przychodzi się do roboty, odbija chipem na wejściu, 8 godzin śpi i idzie do domu. :D Taką robotę to się szanuje. :lol:
Co wozisz platformą po budowie?

Post Wysłano: 02 gru 2017, 13:57

Cytuj:
Aż tak cięższa nie jest, jedne auto lata mi cały czas na tym, jedne na kwiatach. Po pierwsze nie zapłaciłem tych 13 tyś więcej bo zakup nowej chłodni uważam za głupotę a po drugie przy mojej robocie odejmując koszty zakupu i utrzymania multitempa wychodzę na plus 500e. Macie przepis na biznes, teraz czas na leasing. Polecam Iveco, 500 zł koszt rejestracji i mamy na placu auto z 1300e na plecach :mrgreen:
Jest cięższa wdg prospektu Krone zwykła z agregatem i paliwem waży 8400, podwójna podłoga i ściana to tona wagi ekstra. Na pusto waga naszych dafów z tymi wynalazkami to +/- 19,5 tony.

Nie wiem jak obecne naczepy, ale stare Schmitze nie miały w ogóle przy ścianie działowej rękawa na suficie i trzeba było mega uważać, żeby dupa się nie zagrzała. Jak kierowca nie zwracał uwagi to były jaja. Nowe Krone już mają to na patencie zrobione i jest git.

Dla nas jedyny plus z tego wszystkiego wychodzi taki, że ciągając zbiorówki można ścianę na noc zamknąć i trochę z paliwem zejść. No i nadwyżkę palet jak kierowca wygospodaruje na podwójną podłogę wrzucić.

Więc generalnie gdyby nie to, że to naczepy spedycji to wolałbym zwykłe, lżejsze, prostsze.

Post Wysłano: 02 gru 2017, 14:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

Kondzio mijalismy się w środę na 2 niedaleko hanoweru.
Pamietam, na cb wymiana sytuacji z dróg była . Ale szczerze nie wiedziałem kto co i jak , aby wiedziałem ze ktoś z stad [emoji16]. Akurat czymś byłem zajęty i nue patrzalem na auta z przeciwka [emoji16].

Do następnego razu . Wtedy to już chyba jakaś szybka kawa albo piwo ja pauzie

Post Wysłano: 02 gru 2017, 16:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Długi ty zamiast kupowac pisz cefałke do Careryy i moze tam zrobisz karierę na biało-niebieskiej Scanii fantasty :D

Post Wysłano: 02 gru 2017, 16:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGL / A4

To mój naczelny zaczął chyba od kilku dni stosować szkołę kierownika, bo ciągle chodzi i gada, że przez cały rok nie miał tyle wydatków co w ostatnich dniach...

btw. Po nowym roku chce dobrać tandema.[emoji23]

P.S. kermiter słowo cefałka wzięło Ci się z czwartkowych czterech pór roku?

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
O to to to! Kierownik ma rację, Jego słuchajcie...
Jabson, zaczyna mnie się podobać twój tok myślenia.
Ja już sam nie wiem, może bym jakaś sektę własnych wyznawców założył...

K u r w u, może bym na MajsterTrucku jakiś ołtarzyk dla wiernych postawił, i puszkę na datki :D .
Ooo, Edlerza i tego od opon (jak mu tam...) bym mógł na kazaniu z ambony wykląć, to by było coś :mrgreen: .

Czekam na propozycje jak by tu nazwać ten kościółek.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Ostatnio zmieniony 02 gru 2017, 16:27 przez Kierownik, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 02 gru 2017, 16:25

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Kierownik na MT?? Prędzej w lipcu snieg spadnie niż zaszczycisz nas swoją skromną osobą ;)

Post Wysłano: 02 gru 2017, 16:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: osobowy

Ciekawe kto więcej widzów by miał, Zibi z celebrytami czy Kieras...

Post Wysłano: 02 gru 2017, 16:30

Użytkownik

Użytkownik

Yarzyna obiecuję że jak przyjedziesz po mnie pod bramę, i odstawisz pod drzwi i chociaż zadzwonisz dzwonkiem, to bedziesz siedział w pierwszej ławce na kazaniu :D .

Długiego, drugiego najgorszego użytkownika WC bym kościelnym od datków zrobił...
Dies by podliwał wina mszalnego...
Luka by was pacyfikował, jak byście niesieni kazsniem bardzo dymili...
A jak by który bardzo frygał, to Ociu by zawlókł na zachrystię.

Ta koncepcja bardzo mnie się podoba :D .

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 02 gru 2017, 17:03
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

A ja bym patelnią dawał znaki kiedy wiara ma wstać a kiedy klękać przed wielebnym :D

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 02 gru 2017, 17:07

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Z waszych corocznych opowiadań wynika, że najczęściej, to się tam leży, więc nici z wstawania i klękania. :P

Który to mi G1W-CB polecał? Przyszła, spoko, coś działa, ale muszę kombinować, żeby to na pionową szybę zamontować, bo kulka na uchwycie nie udostępnia takiej fanaberii. :P

Post Wysłano: 02 gru 2017, 17:44

Użytkownik

Użytkownik

A kolego, w piśmie napisane jest, że bliźniego swojego, kolegę transportowego, to wspomagać trzeba klęczącego, lub ieżącego przed swym wybrańcem, ten, tego!

Ministrantów będziemy za porządkowych mieć, wspomogą jak by któryś zaniemógł.

Ooo, Użytkownika się zrobi porządkowym, to dobry chłopak. Poradzi sobie.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 02 gru 2017, 18:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Dlugo sie jazda nacieszylem 1302km i kolejny wtrysk pier... Jak tu nie kochac dafow

Ztoczylem sie z brennero na serwis a tu stoi kolega amerykaniec z lubelskiej firmy z tym samym problemem od piatku rano bez diagnozy.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 02 gru 2017, 18:55

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

ty Kierownik musisz przyjechać kiedyś na Krakowskie Przedmieście (pod pałac prezydencki) ale koniecznie 10 każdego miesiąca wtedy zobaczysz i ołtarzyk i wielebnego oraz to jak się przemawia do gawiedzi - nawet w tym miesiącu nie będziesz musiał sie odrywać od roboty do 10 przypada w niedzielę.

Post Wysłano: 02 gru 2017, 20:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Co wozisz platformą po budowie?
W sumie wszystko. Przerabiają halę do produkcji papieru, więc wszelkiego rodzaju elementy, walce, które składowane są obok. Wywożę też złom z hal na plac itp. Raczej zmęczyć się nie idzie. :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Strona 1948 z 3559 [ Posty: 71162 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11946 1947 1948 1949 19503559 Następna