[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 1944 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1944 z 3558 [ Posty: 71160 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11942 1943 1944 1945 19463558 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 30 lis 2017, 20:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

I to później od jakiegoś urzędu się pozwolenie dla takiej naczepy robi czy jak?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Niekoniecznie, oczka można przymocować (przynitować) (...)
Jak już to przyspawać. Zamki w drzwiach też muszą być jak zrobione żeby nie dało się ich rozebrać (wykręcić) przy użyciu klucza. Linka celna musi przechodzić przez dach za przednia ścianą.
Cytuj:
I to później od jakiegoś urzędu się pozwolenie dla takiej naczepy robi czy jak?
Urząd celny wydaje, Świadectwo uznania, chyba tak to się nazywa. Ważne 2 lata jak dobrze pamiętam.

Post Wysłano: 30 lis 2017, 20:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Dzięki wielkie :)

Post Wysłano: 30 lis 2017, 22:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Osobowy 😅

Strasznie mi się podoba zmiana podejścia niektórych osób gdy rozumieją, że ten płot pełen kierowców był kilka lat temu, a teraz płot jest pełen pracodawców chętnych przyjąć potencjalnego kierowcę... :lol:

Post Wysłano: 30 lis 2017, 22:34

Każdy teraz tak mówi, łoraju ile roboty wszędzie, za pocałowaniem ręki, takie cuda i wianki wszędzie.

A na koniec wychodzi, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma i, że się można z deszczu pod rynne w.[wycenzurowano].

Post Wysłano: 30 lis 2017, 22:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Osobowy 😅

Nie wiem jak w Twoich kręgach ale w moich i owszem roboty pełno. Jeśli się nie jest łącznikiem to bez problemu dostaniesz za kółkiem pracę, a jeśli potrafisz coś więcej niż tylko trzymać kierownicę to bez problemu idzie dostać pracę w innych branżach. Nie patrz na ludzi tylko przez pryzmat swojej okolicy bo nasz piękny kraj jest bardzo podzielony pod względem pracy i zarobków ;)

Post Wysłano: 30 lis 2017, 23:01

Wiesz nie chodzi o to, roboty jest bardzo dużo, znaleźć firmę nie jest problem.

Ja piszę tutaj z perspektywy ludzi, którzy od nas odeszli a nadal pozostał kontakt (a to trzeba świadectwo pracy podrzucić, a to na granicy się spotka). Starzy kierowcy, doświadczeni 20+ lat, naprawdę fajnie się z częścią z nich pracowało, nie mogę złego słowa powiedzieć.

Poszedł do jednej firmy to wypłata w systemie ratalnym, to poszedł do następnej i dostał 6 kart paliwowych i przy tankowaniu wiecznie nie było za co i nerwy, to w następnej jakieś planowanie na 3 karty, w czwartej zjazdy do domu co weekend, ale potem wyszło, że co 2 weekend i to w środku tygodnia. Aa i żeby nie było, to wszystko roboty z polecenia były.

No i ostatecznie jak jestem w 100% świadomy, że w Bamatrze głównie robota jest [wycenzurowano] i męcząca (wszystko z zegarkiem w ręku) tak jak gadam z kierowcami, którzy obecnie pracują to każdy mówi, że jest jak wszędzie i właśnie z tego deszczu pod rynne można wpaść.

Post Wysłano: 30 lis 2017, 23:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Zajechalem wlasnie na port radomsko w celu nabycia substancji polepszajacej jakosc zycia. A tu przed sklepem stoi prezes tkaczykowski i udziela wykladu na temat jak to zostac panem zycia

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 30 lis 2017, 23:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Czyli audiencja jak u papieża ;)

Ostatnio w dziurę wjechałem, opona pękła, felga wykrzywiona, pokruszona, na wulkanizacji mówią ze nic z nią nie zrobią. Zgłosiłem do zarządcy drogi, uniqa zrobiła wycenę... 19' pirelli 600 zł, a felga oryginalna skody do naprawy za 40 zł. Nie wiem czy się śmiać czy plakac

Post Wysłano: 30 lis 2017, 23:38
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Żwirek, faktycznie odkąd powiem Ci szczerze wprowadzili Buspas od Basenu Górniczego non stop jakieś stłuczki są, ja akurat autostrada jeżdżę bo szybciej i wygodniej jakoś tam bokiem.

Po 102 godzinach pauzy na Amazonie nie znalezli magazynu więc towar mają do odebrania w Polsce :)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 30 lis 2017, 23:49

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Czyli audiencja jak u papieża ;)

Ostatnio w dziurę wjechałem, opona pękła, felga wykrzywiona, pokruszona, na wulkanizacji mówią ze nic z nią nie zrobią. Zgłosiłem do zarządcy drogi, uniqa zrobiła wycenę... 19' pirelli 600 zł, a felga oryginalna skody do naprawy za 40 zł. Nie wiem czy się śmiać czy plakac

Odpisz im, żeby wzięli felgę i ją naprawili za 40 zł. Albo... zawieziesz do ASO na naprawę bezgotówkową :D

Post Wysłano: 01 gru 2017, 0:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

jutro dzwonię do Skody w Szczecinie czy mają umowę z Uniqą i oddaję im całe koło. Drugiej opony też nie popuszczę za cholerę.

Marecki buspas ma jeden plus. Mandat za jazdę po nim to tylko 1 punkt i 100 zł więc ratuje dupę jak się jest spóźnionym na zaliczenie :mrgreen: Najśmieszniejsze jest to, że autobusy i tak stoją w korku na pionierów wcześniej...

Post Wysłano: 01 gru 2017, 0:16
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Ogólnie w pierwszy dzień wprowadzenia go naliczyłem chyba 6 stłuczek. Ogólnie z rana korek zaczyna się już na pierwszym moście od wjazdu w Zdrojach i kończy się na światłach za Elektrownia, jedynie chyba autobusy mają z tego pożytek bo my na pewno nie :)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 01 gru 2017, 0:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Dzisiaj się najeździłem. Wyjechałem z firmy w Gliwicach, stanąłem zdjąć kurtkę i wyciągnąć napój iiii jebut. 20latek w osobówce nie opanował na letnich wozu i wpier*olił mi się w naczepę. Szczęście w nieszczęściu, że uderzył w koło i u mnie tylko opona pękła... Focus pół przodu nie ma. Transfer między magazynami, na 7 miałem być w Inowrocławiu, a ja do rana czekam za wulkanizacją.

Post Wysłano: 01 gru 2017, 0:53
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Spytam nieskromnie, samemu nie można opony zmienić?

Post Wysłano: 01 gru 2017, 1:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Nie mam zapasu, nie mam lewarka, nie mam klucza. Bogata firma, tylko nikt tutaj nie ma zwykłej opony, nie mają ludzi do roboty, albo nie robią 24h. :mrgreen:

Post Wysłano: 01 gru 2017, 1:07

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Nasierowski się wozi autostradą Kulczykową, Tkaczykowski na Włochy leci przez Austrię...quwa chyba pójdę pod Adarem jeździć :)
We wtorek 2-ga część Ekspresu Reporterów w sprawie Dudy :)
Cytuj:
albo nie robią 24h. :mrgreen:
Jedyna wulkanizacja, która robi dłużej to na serwisie Mercedesa jest w Pyskowicach (bodajże do 21-szej robią), a tak to do 17 albo 18-ej najdłużej. Jest jeszcze serwis mobilny w Radzionkowie, ale nie wiem czy mają opony ciężarowe. Na pewno mają auto z montażownicą i kompresorem :)

Post Wysłano: 01 gru 2017, 6:09

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Aż tak piecze ze poszli na swoje?

Post Wysłano: 01 gru 2017, 7:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

Pojsc na swoje a pojsc na swoje i byc pajacem ktory wyglasza teorie z kosmosu to niebo a ziemia. Jak mu spedycja oddaje za drogi to moze nawet na Włochy przez Szwajcarie jechac :)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: AFN

Cytuj:
Nasierowski się wozi autostradą Kulczykową, Tkaczykowski na Włochy leci przez Austrię...quwa chyba pójdę pod Adarem jeździć :)
We wtorek 2-ga część Ekspresu Reporterów w sprawie Dudy :)
Cytuj:
albo nie robią 24h. :mrgreen:
Jedyna wulkanizacja, która robi dłużej to na serwisie Mercedesa jest w Pyskowicach (bodajże do 21-szej robią), a tak to do 17 albo 18-ej najdłużej. Jest jeszcze serwis mobilny w Radzionkowie, ale nie wiem czy mają opony ciężarowe. Na pewno mają auto z montażownicą i kompresorem :)
http://www.mobilnyserwisopon.tg-wulkan.pl/
Jestem ze śląska i już kilka razy widziałem oklejone auta serwis opon 24h. Powyższy link wypluł mi google jako pierwszy więc nie ma raczej problemu ze znalezieniem tego typu usług.

Strona 1944 z 3558 [ Posty: 71160 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11942 1943 1944 1945 19463558 Następna