[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 1936 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1936 z 3558 [ Posty: 71157 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11934 1935 1936 1937 19383558 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 lis 2017, 17:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Cytuj:
Za uszczerbek na zdrowiu też całe g**** dostałem, a kręgosłup mnie napie*dalać będzie do końca życia. Generalnie odszkodowania to jest bagno.
Myślałeś nad centrum odszkodowań DRB? Mogę Ci dać namiar, tylko nie wiem czy na odległość będzie chciał. Mojego byłego szefa siostra uczestniczyła w wypadku jako pasażerka i dostała pokaźną sumkę. ;)

Post Wysłano: 27 lis 2017, 18:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: osobowy

Cytuj:
Myślałeś nad centrum odszkodowań DRB? Mogę Ci dać namiar, tylko nie wiem czy na odległość będzie chciał. Mojego byłego szefa siostra uczestniczyła w wypadku jako pasażerka i dostała pokaźną sumkę. ;)
To szło przez firmę, temat już zamknięty w zasadzie. Ale dzięki za chęci :)

Post Wysłano: 27 lis 2017, 18:09

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: mb1844

Cytuj:
Ja miałem, z PZU.
Udało Ci die cos ugrać?mi wycenili szkodę na 1400zl mechanik stwierdzil ze naprawa jak dla mnie min 1800 a dla klienta z ulicy z faktura ponad 2.5k.do odwołania dolaczales kosztorys w warsztatu czy może opinie innego rzeczoznawcy?

Post Wysłano: 27 lis 2017, 18:22
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Powiedz im, że jeśli taka kwota to oddajesz auto do serwisu i niech z nimi się rozliczają. Rurka im od razu mięknie. W przypadku mojej siostry z batalią z Link4 dostała 2x więcej po usłyszeniu, że auto będzie robione w serwisie. Oni liczą po najniższej linii oporu, zamiennikami i najtańszym kosztem.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 27 lis 2017, 18:35

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Zdesynchorinzuj obraz z dźwiękiem na komputerze, VLC ma taką funkcje.

Swoją drogą ja też sobie drogą zakupu nabyłem słuchawki BT (Sony) i jakoś tego efektu nie zaobserwowałem.
Niestety, może w tym być coś prawdy, bo moja słuchawka, przez którą normalnie rozmawiam też nie bardzo radzi sobie z komputerem.

Ale to zsynchronizuje dźwięk tylko w filmach odtwarzanych w VLC, tak?
Natomiast nie rozwiązuje problemu odtwarzania np. na youtubie. Poza tym, opóźnienie nie jest stałe. Wydaje mi się, że wzrasta wraz z ilością danych, które muszą być przesłane przez BT. Potrzebuje rozwiązania "systemowego".

Nie ma nigdzie informacji na stronie producenta, że tylko do telefonów komórkowych, co więcej w instrukcji jest informacja, że można używać z innymi urządzeniami (o ile spełniają określone parametry techniczne), więc chyba pociągnę temat niezgodności towaru z umową i niech zabierają to g**** w podskokach.

Post Wysłano: 27 lis 2017, 18:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: Scania

Co do Pzu. Koledze z którym współpracuje, kierowca położył actrosa mp3 z wywrotką interszajsa do rowu. Naczepa nie ucierpiała zbytnio, jakieś tam detale tylko. Za to w actrosie rama pogięta, rozerwany zbiornik paliwa, kabina przesunięta na zawieszeniu i kilka innych rzeczy. Wycena pzu 15 tys... Wycena napraw przez mercedesa 105 tys :] Temat wałkuje się 4 miesiąc, dzisiaj dostał pismo, że rama nie mogła zostać uszkodzona w wypadku :shock:

Post Wysłano: 27 lis 2017, 18:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Ja miałem, z PZU.
Udało Ci die cos ugrać?mi wycenili szkodę na 1400zl mechanik stwierdzil ze naprawa jak dla mnie min 1800 a dla klienta z ulicy z faktura ponad 2.5k.do odwołania dolaczales kosztorys w warsztatu czy może opinie innego rzeczoznawcy?
A z tym to nie pomogę, u mnie była szkoda całkowita i sprawa się tyczyła jedynie wartości auta przed wypadkiem, bo sensu tego naprawiać nie było. Ale ugrać się udało, 4400pln. Nie policzyli sporej ilości wyposażenia, limitowanej edycji, nie uwzględnili pełnej dokumentacji auta ( książka serwisowa etc ) itd.

Post Wysłano: 27 lis 2017, 19:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

I tak to zostawiłeś?

Post Wysłano: 27 lis 2017, 19:56

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Uwaga Uwaga,Achtung Achtung!!
Yarzyna zarejestrowany na transie :mrgreen: Kupie/sprzedam od grudnia :lol:

Post Wysłano: 27 lis 2017, 19:59

Cytuj:
Niestety, może w tym być coś prawdy, bo moja słuchawka, przez którą normalnie rozmawiam też nie bardzo radzi sobie z komputerem.

Ale to zsynchronizuje dźwięk tylko w filmach odtwarzanych w VLC, tak?
Natomiast nie rozwiązuje problemu odtwarzania np. na youtubie. Poza tym, opóźnienie nie jest stałe. Wydaje mi się, że wzrasta wraz z ilością danych, które muszą być przesłane przez BT. Potrzebuje rozwiązania "systemowego".

Nie ma nigdzie informacji na stronie producenta, że tylko do telefonów komórkowych, co więcej w instrukcji jest informacja, że można używać z innymi urządzeniami (o ile spełniają określone parametry techniczne), więc chyba pociągnę temat niezgodności towaru z umową i niech zabierają to g**** w podskokach.
Tak, wtedy tylko będzie powiedzmy w VLC przesunięcie.
Z resztą jak chcesz to załatwić "systemowo". Na logikę masz opóźnienie dźwięku więc jedyne co możesz zrobić to wcześniej generować dźwięk.
Sprawdź wersje wspierania BT na komputerze i słuchawkach.
Dla porównania, jest u mnie "git", a z tego co widzę mam BT 4.0 w komputerze i słuchawki wspierające 4.1. Słuchawki wdg producenta również do komórek.
Mi zdarzają się nie tyle opóźnienie co utrata jakości mocna, też jakby gdyby wzrastała ilość danych ale najczęściej wtedy kiedy jadę samochodem a jakimś sposobem telefon mam w bagażniku.

Post Wysłano: 27 lis 2017, 20:06

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: 105.410

Cytuj:
Cytuj:
Mialem flote w PZU kilka dużych gruzów, małych itp.

Duży gruz spowodował wypadek na 250tyś euro.

I to się stało przed samym końcem tej floty w PZU, agentka zmieniła mi szybko na gothaer i płace trochę drożej przez rok, ale nie wiele. Za to w przyszłym roku przed końcem floty muszę otworzyć nowa firmę sp.zoo bo się nie pozbieram przez tą szkodę....
Możesz napisać trochę więcej? Bo nie bardzo rozumiem jak wpłynęła ta flota na szkodę, czy szkoda na flotę, co do tego ma gothaer, ani dlaczego musisz zakładać nową firmę :D
Szkoda wpłynęła na flote, bo poszły ogromne zwyżki na osobę prowadzącą działalność.

W gothaerze została zrobiona nowa flota, uciekłem z PZU. A za rok musze nową firmę otworzyć, bo bedę miał ogromne stawki w każdym towarzystwie.

Już teraz płacę 7200 za oc ciągnika siodłowego.

Post Wysłano: 27 lis 2017, 20:15
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Cytuj:
Uwaga Uwaga,Achtung Achtung!!
Yarzyna zarejestrowany na transie :mrgreen: Kupie/sprzedam od grudnia :lol:
Obrazek

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 27 lis 2017, 20:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
I tak to zostawiłeś?
A co mogę zrobić więcej? Wszystkiego nigdy nie odzyskam. Część rzeczy z tego auta pewnie użyję w kolejnym, więc chociaż tyle pożytku z tego będzie. Jak większość kasy poszła w doprowadzenie auta do ideału mechanicznie bo strasznie pedantyczny w tej kwestii jestem, albo instalację gazową, która nie zdążyła się zwrócić przez wypadek (3400pln), to co ja zrobię? Dla jakiejkolwiek ubezpieczalni jestem nikim, jak nie mogli się przypieprzyć do niejasnej historii auta, lakierowanych elementów etc - bo takich nie było, to się [wycenzurowano] do odprysków na masce i tego, że auto było prywatnie sprowadzone zza granicy... I myk, dla nich wycena już lepsza o 900pln. I żadne tłumaczenia nie działały, dobrze, że chociaż te 4400 się udało ugrać. To jest stracona kasa i tyle.

Post Wysłano: 27 lis 2017, 20:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tak z ciekawości jakie miałeś auto? Sąsiadowi ze dwa miechy temu gość uderzył z tyłu w drzwi, próg trochę dostał i w sumie tyle to dostał 2200 - BMW E46 z 1999r. Kumplowi kiedyś pod imprezą gość cofał i przyje*ał - nerki, zderzak, ramka pod rejestrację - też była uwzględniona :D, i podkładka - 3400 - pacjent BMW E46 compact z 2003 roku. W moim mercedesie braciakowi babka wyjechała jak wyprzedzał i jest w sumie po dzień dzisiejszy uszkodzony błotnik, drzwi przerysowane i jeden led w kierunku w lusterku nie świeci, przerysowane tylne nadkole - dostał 5800. Więc coś mało mi się wydaje wyszarpałeś jak za szkodę całkowitą. ;)

Yarzyna, to tak słabo już na kauflandzie że powrotów będziesz szukał? :mrgreen:

Post Wysłano: 27 lis 2017, 20:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

E39 po lifcie, Lifestyle Edition dosyć grubo wyposażony. Całości było 20k. 4400 dorzucili po moim odwołaniu, bo pierwsza wycena była na niecałe 16k.

Post Wysłano: 27 lis 2017, 20:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To pardąą, myślałem, że 4400 dostałeś całości. :mrgreen: Nie wiem po ile takie chodzą, ani w jakim okresie miałeś incydent. Wracając do odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu, wiem, że to działa do 3 lat wstecz. Tylko, że jak miałeś to przez firmę już robione to chyba po ptokach.

Lepiej nie mieć incydentów, niż się potem szarpać...

Z sukcesów u mnie to kończę właśnie doprowadzać osobówkę pod względem technicznym do perfekcji, po nowym roku wymieni się wyżej wymienione elementy i będzie można poza wieś wyjechać. :lol:

Ostatnio zmieniony 27 lis 2017, 21:04 przez Scorpu, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 27 lis 2017, 21:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGS 35.440

Mi też się cały czas zdawało że dostał 4400..

Post Wysłano: 27 lis 2017, 21:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pytanie było ile dało odwołanie, to napisałem :P

Post Wysłano: 27 lis 2017, 21:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To i tak dobrze, że Ci tyle dołożyli po odwołaniu. ;)

Mam takie pytanie, co robicie i jakie macie podejście do tematu lodu na naczepie? Jestem ciekaw Waszej opinii, bo to co dzisiaj rano usłyszałem na A2 jak mi prawie płat lodu uderzył w szybę to się za głowę złapałem...

I pytanie numer dwa. Jutro mam odcinek Kraków-Wadowice.Przed Wadowicami jest wiadukt 3,5m. Jest tego jakiś objazd czy walić na Zator? Nie moje rejony...

Post Wysłano: 27 lis 2017, 21:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGX 18.440

Na Zator

Strona 1936 z 3558 [ Posty: 71157 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11934 1935 1936 1937 19383558 Następna