Cytuj:
Niestety, może w tym być coś prawdy, bo moja słuchawka, przez którą normalnie rozmawiam też nie bardzo radzi sobie z komputerem.
Ale to zsynchronizuje dźwięk tylko w filmach odtwarzanych w VLC, tak?
Natomiast nie rozwiązuje problemu odtwarzania np. na youtubie. Poza tym, opóźnienie nie jest stałe. Wydaje mi się, że wzrasta wraz z ilością danych, które muszą być przesłane przez BT. Potrzebuje rozwiązania "systemowego".
Nie ma nigdzie informacji na stronie producenta, że tylko do telefonów komórkowych, co więcej w instrukcji jest informacja, że można używać z innymi urządzeniami (o ile spełniają określone parametry techniczne), więc chyba pociągnę temat niezgodności towaru z umową i niech zabierają to g**** w podskokach.
Tak, wtedy tylko będzie powiedzmy w VLC przesunięcie.
Z resztą jak chcesz to załatwić "systemowo". Na logikę masz opóźnienie dźwięku więc jedyne co możesz zrobić to wcześniej generować dźwięk.
Sprawdź wersje wspierania BT na komputerze i słuchawkach.
Dla porównania, jest u mnie "git", a z tego co widzę mam BT 4.0 w komputerze i słuchawki wspierające 4.1. Słuchawki wdg producenta również do komórek.
Mi zdarzają się nie tyle opóźnienie co utrata jakości mocna, też jakby gdyby wzrastała ilość danych ale najczęściej wtedy kiedy jadę samochodem a jakimś sposobem telefon mam w bagażniku.