Strona 1934 z 3558 [ Posty: 71157 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11932 1933 1934 1935 19363558 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 26 lis 2017, 22:01

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Jutro zerknę na mapę jak to wygląda i zobaczymy jak będzie z czasem na powrocie. Mówisz o tym objeździe, gdzie przed wiaduktem sie zjeżdża na taką rozwaloną, kręta drogę?
Tam z jednej strony chyba kabina od magnumki spalona stoi, a z drugiej cpn stary, też spalony.
Wygląda jak scenizacja do jakiegoś filmu ;)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Ta o tym objeździe mówie. Jak ja jechałem tylko to było w sierpniu to w strone Sofii objazd był właśnie tą drogą nr 16 a od Sofii normalnie sie jechało dopiero przed tym wiaduktem się zjeżdżało w bok. Jakbyś chciał się puścić tym landem 16tka to musisz mieć trochę więcej czasu najlepiej na pusto i na wskazówkę od paliwa nie patrzeć :lol:

Post Wysłano: 26 lis 2017, 22:24

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: BMW E70 4.8i

Cytuj:
Sioju.
Znam przypadek, ......
Ehhhhh :)
Uwielbiam takie historie - Putin z Suchocką nawet nie mają co startować.

Volvo 500 już jest - czekam jeszcze na obiecane wyciągi z wypłaty bo tez jakoś podobnie miały się ukazać i idę podpisywać lisink :)

Post Wysłano: 26 lis 2017, 22:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Full size Chevy V8 pod domem- sukces :-)

Post Wysłano: 26 lis 2017, 22:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Jak za gotówkę to owszem.

Post Wysłano: 26 lis 2017, 22:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Tam ktoś siedzi w ubezpieczeniach OC/AC? Jak na 1 osobę jest zarejestrowanych z 5 aut, to przy kolizji straci zniżkę na wszystkie auta, czy tylko na ubezpieczone w danym towarzystwie?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Cytuj:
Tam ktoś siedzi w ubezpieczeniach OC/AC? Jak na 1 osobę jest zarejestrowanych z 5 aut, to przy kolizji straci zniżkę na wszystkie auta, czy tylko na ubezpieczone w danym towarzystwie?
Ubezpieczenie jest zawierane na osobe nie auto wiec jesli wszystkie auta sa na ciebie to tracisz znizki wszedzie niezależnie od ubezpieczycieli

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Ta o tym objeździe mówie. Jak ja jechałem tylko to było w sierpniu to w strone Sofii objazd był właśnie tą drogą nr 16 a od Sofii normalnie sie jechało dopiero przed tym wiaduktem się zjeżdżało w bok. Jakbyś chciał się puścić tym landem 16tka to musisz mieć trochę więcej czasu najlepiej na pusto i na wskazówkę od paliwa nie patrzeć [emoji38]
Będę załadowany jechał. O paliwie nic nie mów. Wyjeżdżając z Bratysławy komputer pokazywał zasięg ponad 2kkm. Tankowałem jeszcze w Bułgarii, bo wskaźnik na zero.
Srednie spalanie w Volvo 460, mam na poziomie 37 l. :)

Post Wysłano: 26 lis 2017, 23:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie wiem jak obecnie, ale kilka lat wstecz to stałym punktem zakupowym na trasie Kulata - Sofia była Kresna.

Ten, konkrenty sklep : https://goo.gl/maps/MyqwxU57HrM2 , dużo ciężarówek i autokarów się tam zatrzymywało.

Post Wysłano: 26 lis 2017, 23:44
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Dokładnie w kresnej tak jest do tej pory :wink:
Bułgaria zawsze ciekawa jest,nigdy nie ma nudy i monotonii :mrgreen:

Post Wysłano: 26 lis 2017, 23:54

Użytkownik

Użytkownik

Ooo i to mi się podoba. Sklep czynny całą dobę, to będzie można sprawdzić po drodze.
Polecacie coś szczególnego?

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Słowo klucz - ochrona zniżek.

Post Wysłano: 27 lis 2017, 0:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Cytuj:
Jak za gotówkę to owszem.
Za stary na leasing :-(

Post Wysłano: 27 lis 2017, 1:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Sergiej.

Kuzynkę mam w PZU .

I maja opcje flotę od 5 ciu pojazdów (przyczepka skuter tez się liczy) i wtedy podpisujesz umowę , masz stałe stawki na cały przyszły rok i teoretycznie nie tracisz zniżek przy kolizji. Jak to w praktyce wyglada nie mam pojęcia . Jeszcze nje mieliśmy okazji tego przeżyć. Czy to tylko pusta gadka żeby ściągnąć klienta , a potem się wykręca jakims tam drobnym druczkiem nie odczytanym ;)

Post Wysłano: 27 lis 2017, 1:12

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Auta są zarejestrowane na mamę. Młody w sobotę nie wyhamował i przywalił w poprzedzające auto, ale zdążył odbić w prawo. Lewym przednim błotnikiem zahaczył o prawy tylny róg tego auta. Facet ma jechać jutro na oględziny co ma do zrobienia? I w zależności od kwoty to albo mu zapłacę, albo z OC bym mu to dał jak będzie większa kwota. Zadzwonię se lepiej do kobity która ubezpieczała. W tamtym roku jakoś nie było mowy o ochronie zniżek :roll:

Post Wysłano: 27 lis 2017, 6:45
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Kolega szefa, też prywaciarz ma kilka gruzów. Zatrudnia paru szoszonów co by koszta obtanić. Taki jeden misiu 2 razy spowodował kolizję i mu pozabierali zniżki. Na kolejny rok się okazało, że jak przyszło zapłacić OC to było o 50k polskich cebulionów więcej niż w ubiegłym roku. Osobiście jakbym komuś szkodę zrobił to wolałbym dać z kieszeni, choćby trochę ucierpiała bo jak miałbym potem przez parę lat tym ciulom dawać kilka razy więcej to koniec końców i tak wychodzi się stratnym.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 27 lis 2017, 7:22

Użytkownik

Użytkownik

Tylko te "szoszony" jak ich nazywasz w zdecydowanej większości pracują za te same stawki co nasi rodacy, to tak nawiasem tylko :wink: .

Post Wysłano: 27 lis 2017, 8:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Bauer mam prośbę. Wylecz się że słowa prywaciarz, tyle się mówi o dekomunizacji a to słowo było wtedy używane w formie szyderstwa i miało wydźwięk raczej negatywny. Już lepiej powiedzieć/napisać w przypadku transportu "transportowiec" lub "przedsiębiorca" chłop po studiach jesteś i inteligentny więc po co kalać swoje slownictwo takim które źle się kojarzy? Możesz mój prośbę zlać moczem, ale nie traktuj jako docinkę. Taka tylko to sugestia z mojej strony.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 27 lis 2017, 8:45

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: mb1844

Nie wiem jak z dużymi ale w osobowce w pzu ochrona zniżek dotyczy tylko jednej kolizji.a propo miał ktoś może doświadczenia z odwolywaniem sie co do wysokości odszkodowania z oc?

Post Wysłano: 27 lis 2017, 9:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: osobowy

Cytuj:
Nie wiem jak z dużymi ale w osobowce w pzu ochrona zniżek dotyczy tylko jednej kolizji.a propo miał ktoś może doświadczenia z odwolywaniem sie co do wysokości odszkodowania z oc?
Ja miałem, z PZU.

Post Wysłano: 27 lis 2017, 10:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 705962

Cytuj:
Bauer mam prośbę. Wylecz się że słowa prywaciarz, tyle się mówi o dekomunizacji a to słowo było wtedy używane w formie szyderstwa i miało wydźwięk raczej negatywny. Już lepiej powiedzieć/napisać w przypadku transportu "transportowiec" lub "przedsiębiorca" chłop po studiach jesteś i inteligentny więc po co kalać swoje slownictwo takim które źle się kojarzy? Możesz mój prośbę zlać moczem, ale nie traktuj jako docinkę. Taka tylko to sugestia z mojej strony.
Chyba trochę przesadzasz, słowo jak każde inne. Odsyłam do słownika PWN oraz słownika wyrazów bliskoznacznych. Wydźwięk w dużym stopniu zależy od intencji mówiącego i kontekstu, a nie od samego słowa. To słowo wydźwięk negatywny zawdzięcza właśnie ludziom mało inteligentnym i niewykształconym. Dlatego jako człowiek wykształcony może spróbuj to zmienić, a nie podążać za tłumem 8) . Nie traktuj tego jako docinek :D .

Strona 1934 z 3558 [ Posty: 71157 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11932 1933 1934 1935 19363558 Następna