Strona 1799 z 3557 [ Posty: 71129 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11797 1798 1799 1800 18013557 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 25 sie 2017, 20:43

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

W moim regionie na weselu może i się nie zarobi, ale albo wyjdzie na zero, albo ze 4 klocki w plecy.
Ale jak impreza udana, to na kasę się nie patrzy.

Choć w sumie to taka pokazówa, i bardziej dla ludzi niż dla młodych.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 25 sie 2017, 20:59

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Coś tam zawsze jest

U mnie jest dobrze, jeśli wrócą się koszty... chociaż całkiem niedawno "bidny" tatuś wydawał córkę przy muzyce Perfectu, Lombardu :? .,Tu raczej dokładka :shock:

Post Wysłano: 25 sie 2017, 21:05
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Cytuj:
Dla mnie patologia to są wesela same w sobie, w sumie to i tak nie przewiduję wyprawiać, chyba że mnie jakaś siłą zmusi. Za te kasę to ładna paryżanka z fruehaufem by była.
Bo patrzysz przez pryzmat finansów i patologii ludzkiej w sensie "zastaw się a postaw się", gdzie akurat to drugie faktycznie jest prawdą.

Chociaż w tych czasach na wesele z 60k to takie minimum trzeba dać więc o dużo bardziej wolałbym te pieniądzę w chałupę zainwestować.

Mcr. Moi rodzice byli nie tak dawno w Lwówku Śląskim w jakimś pałacu na weselu córki dalszej ciotki. Jebitna sala, złoto i w ogóle przepych a muzyka? Blues i Jazz. Ojciec mówi, że za cholerę nie wiedział jak do tego tańczyć. Ale za to jedzienie i gorzałka dobra była ale co do zabawy to... STYPA.

Może i staromodny jestem ale dla mnie wesele to po prostu dobra zabawa, disco-polo, swojskie jedzenie i gorzałka. W dużej mierze czynnikiem, który sprawia czy wesele udane czy nie to nie ilość atrakcji a chęci do zabawy przez zaproszonych gości. Kuzynka miała zwyczajne bez przepychi wesele i było to najlepsze na którym byłem. Każdy się bawił, jadł co było i nie narzekał.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 25 sie 2017, 21:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

U nas w okolicy było ostatnio wesele takiego rozrywkowego chłopaka który dobrze i czesto sie bawił w klubach, niestety ale dobrali takich gosci ze była typowa stypa a impreza skonczyla sie o 23, czaicie opcje załamki ? :D

Post Wysłano: 25 sie 2017, 21:42

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Bo Ty za mało dystyngowany jesteś :wink: .

Tylko "dajta mie wódki, i mięsa ", i diskopolo.

Szumią wierzby na gór szczycie, kocham disko ponad życie...
:D

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 25 sie 2017, 21:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Dzisiaj na CB gościu opowiadał, że coś się wysypało w Oplu na Gliwicach i wszystkie ich przewoźniki ciągną części z fabryki Vauxhalla z Anglii świątek piątek do odwołania.

Post Wysłano: 25 sie 2017, 21:52
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Znajomy opowiadał jak był na weselu i jego kuzyn zalał pałe zasypiając przy stole. Północ dochodzi, budzi go mówiąc: "Ty otrzepiny są. Wstawaj." na co on do niego: "Ja już jestem otrzepany i poszedł spać dalej. :P

Chociaż ja u kuzynki na weselu miałem przy stole chłopka z delegacji od młodego co w sobotę do rosołu nie dotrwał :lol:

Kierownik, ja prosty chłop. Schabowy, frytki, kluski, bigos, karkówka, kiełbasa, ogórek kiszony i gorzałka. Jestem w niebie. :P Fanatykiem Disco nie jestem ale po prostu nogi same dygają jak słyszę.

#BigosLover

Post Wysłano: 25 sie 2017, 22:53

Użytkownik

Użytkownik

dies, nie dziw się, ze dopiero do mnie ta historia doszła, ty masz bliżej do ślunska :D

Post Wysłano: 26 sie 2017, 7:35

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: mb1844

60k to albo w jakimś zamku albo na ponad 200 ludzi chyba.ja 3lata temu za 110osob zapłaciłem 30k z czego w kopertach zebrałem jakies 25k takze tragedii nie bylo. Przyjęcie w sali osp(wyremontowanej bo niektóre to na chlew się tylko nadają)wódka pan Tadzio jedzenie normalne schabowy bigos itp zespól podobno jeden z lepszych w okolicy terminy maja na 2 lata zajęte.o godzinie 5rano szedłem do grajków zeby zostali do 6 bo jeszcze 3/4 gości się bawiło.ogólnie nie żałuję.
Pozatym porażka,w czwartek u wroga moja kabinę rozjasnil czerwony blysk na landowie przy ok 80-82km/h w jakimś lesie chvje w krzakach stali.mam nadzieje ze chociaż to co w styczniu blyslo jak do tej pory nie przyszło to juz nie przyjdzie.

Post Wysłano: 26 sie 2017, 10:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
dies, nie dziw się, ze dopiero do mnie ta historia doszła, ty masz bliżej do ślunska :D
Spoko, na śląsk to też skądś dotarło (oryginalnie to działo się gdzieś "za granicą").

Co do wesel, to Polacy nie umieją się bawić :)
https://www.youtube.com/watch?v=p5fgjhQse-A
https://www.youtube.com/watch?v=f_INZ1-SGU8
https://www.youtube.com/watch?v=NLzT4dT5mfA

Post Wysłano: 26 sie 2017, 13:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

My wesele mieliśmy w październiku zeszłego roku , 90 osób, sala jedna z bardziej renomowanych w okolicy terminy to mają na 3 lata do przodu i w sumie za całość wyszło nam coś koło 37 tyś razem z poprawinami i ku naszemu zaskoczeniu zwróciło się i to nawet z nawiązką. Najważniejsze,że impreza była udana do samego rana.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 26 sie 2017, 14:01
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

To iwdocznie u mnie w okolicy jakaś patologia i się w dupach przewraca albo jakieś egzotyczne jedzenia serwują.

Ja koszta przytne na bryce do ślubu. :D Jelczem pojadziem. :)

#BigosLover

Post Wysłano: 26 sie 2017, 14:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: jakiś tam Tyr...

Szybka piłka Pany. Jakiś kokodżambo siadł na jeden dzień na auto kobity i po powrocie za każdym przełączaniem zapłonu świeci się taki błąd. O dziwo nie znalazłem nic takiego w instrukcji więc chyba dupa wołowa jestem. Co oznacza ten błąd? Przerabiał ktoś? Nie wiem czy to przypadek czy tamten kierowca coś sknocił... [img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201708 ... a585d3.jpg[/img]

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 26 sie 2017, 16:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Szybka piłka Pany. Jakiś kokodżambo siadł na jeden dzień na auto kobity i po powrocie za każdym przełączaniem zapłonu świeci się taki błąd.
Eeee a ona tak sławna w sieci jako pani kierownik, to na jakimś fejsbuczku nie pomogli wielbiciele?

Post Wysłano: 26 sie 2017, 16:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Yyy nie wiedziałem że ma fanpejdza. :) Byłbyś łaskawie podrzucić? Z chęcią poszpieguje i zobaczę co z niej za Figo fago :)

P. S. Nie wiedziałem że bycie w sieci z automatu równa się bycie wszystkowiedzącym :) Cóż... Muszę się jeszcze wiele nauczyć :)

Post Wysłano: 26 sie 2017, 17:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Yyy nie wiedziałem że ma fanpejdza. :) Byłbyś łaskawie podrzucić? Z chęcią poszpieguje i zobaczę co z niej za Figo fago :)
Sorry, może nie fanpejdża, ale...
Cytuj:
P. S. Nie wiedziałem że bycie w sieci z automatu równa się bycie wszystkowiedzącym :) Cóż... Muszę się jeszcze wiele nauczyć :)
Widziałem, jak tam gdzieś pisała swoje mądrości... W sumie mądrą masz żonę/narzeczoną. Dużo rozumów już zjadła po tak krótkim okresie na Skandynawii
Jeszkin to zawstydzony...

Post Wysłano: 26 sie 2017, 17:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

838 km w 9:58, w tym BP Żarska Wieś - Oberża Złoty Młyn w 4:29. Taki sobotni sukces ;)

Młody, kiedy była robiona legalizacja tacho? Symbol młotka oznacza wg.instrukcji warsztat / stacja diagnostyczna wymagany przegląd lub kalibracja.

Post Wysłano: 26 sie 2017, 17:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Dies, nie od dziś wiadomo że wystarczy jeden raz by być doktorem w jakiejś dziedzinie... Taka nasza mentalność. Ważniejsze bardziej czy pisała z sensem czy 3,14erdolyła głupoty. To wszystko wyjaśni. :)

Jacoo a rzeczywiście jakoś pod koniec tego roku. W poniedziałek sprawdzi.

Post Wysłano: 26 sie 2017, 18:31

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: brak

Jest i sukces przebiłem się przez ostanie kilkadziesiąt stron tego tematu, widać że nie którzy mają za dużo czasu :lol:.
Odnośnie zarobków dwucyfrowych (10 tyś zł na miesiąc), będąc kierowcą najemnym pracującym w Polskiej firmie to powiem krótko wierzycie w bajki jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle za nim do tego dojdzie (o ile dojdzie). Prawda jest taka że przy tak wysokim obciążeniu firm cały zysk z prowadzenia działalności transportowej był by przejadany, czyli nie było by wartości odtworzeniowej, a stawki transportowe na pewno nie pójdą do góry co w konsekwencji spowodowało by upadek większości firm na rynku, co jest widoczne obecnie na zachodzie. Już prędzej uwierzę że jeśli by doszło do tego typu stawek na rynku bardzo szybko wprowadzano by pojazdy autonomiczne, aby wyeliminować kierowcę z tego łańcuszka.
Po drugie Kolego Szaki nie przejmuj się utratą dziewczyny pół światu jest tego kwiatu. Jak czytam o tych niższych kastach to mnie śmiech ogrania :lol: to wszystko skończyło się już dawno za czasów chłopów pańszczyźnianych i panów, a jeśli ktoś inaczej myśli to zwykły kmiot jest i tyle. Co do dziewczyn (i chłopaków), które łasza się na kasę przy wyborze partnera to są zwykłe szm..y bez honoru i nie ma co żałować po takiej stracie.
Po trzecie do szanownych kolegów przedsiębiorców w czym niby są lepsi kierowcy za wschodniej granicy od Polskiego szofera :?: Niby w czym są tak ogarnięci :?: Może chodzi o to że mają mniejsze uposażenie, jeżdżą nie sprawnym sprzętem i ogarniają lepiej wstrzymywanie czasu na trasie i wtedy faktycznie są wydajniejsi. Zresztą rozpisałem się za mocno, a prawda jest taka że szkoda strzępić ryja bo i tak się w tym zaścianku nic nie zmieni. Jeszcze załapałem się na 1800 stronę tego nie kończącego się tematu to chyba sukces :wink: .

Post Wysłano: 27 sie 2017, 0:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: VOLVO

Ja w tym tygodniu rozmawiałem z chłopakiem, jeździ beczką, blachy z Konina. Wpuścił mnie przed siebie na rozładunku. Mówi, że ma płacone na godziny więc mu nie zależy. Pytam ile, mówi 18 zł, za każdą godzinę od wyjazdu z bazy do powrotu. 5x24x18= 2160 zł, już nie chcę mnożyć przez 4 tygodnie.
Poszedłem jak zbity pies do budy :oops: Ja, to jak niewolnik, w życiu za tydzień w budzie tyle nie zarobie. No i wpadłem w deprechę.

Strona 1799 z 3557 [ Posty: 71129 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11797 1798 1799 1800 18013557 Następna