Strona 79 z 139 [ Posty: 2777 ] Przejdź na stronę Poprzednia 177 78 79 80 81139 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 29 maja 2012, 20:16

Użytkownik

Użytkownik

Speed te 2 ostatnie zdjęcia są z Izbicy Kujawskiej?

Post Wysłano: 31 maja 2012, 18:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5792092
Samochód: VW T5

Cytuj:

Tak kolego w Izbicy Kujawskiej.

Post Wysłano: 01 cze 2012, 17:13

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:

Gdzie to rozładowaliście?

Post Wysłano: 01 cze 2012, 20:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:

Gdzie to rozładowaliście?

Kłodawa.

Post Wysłano: 02 cze 2012, 1:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 3089276
Samochód: Clio

Pierwsze dwa zdjęcia gazoport w Świnoujściu?

Post Wysłano: 03 cze 2012, 21:23

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: osobowy

Witam, czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie: czy kierowca pojazdu nienormatywnego może się posługiwać wydrukowaną kopią lub faksem zezwolenia na przejazd pojazdu nienormatywnego :?: Moim zdaniem akty prawne nie zezwalają innej formy niż oryginał wydany przez właściwy organ (§ 7. Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 16 grudnia 2004 r.
w sprawie szczegółowych warunków i trybu wydawania zezwoleń na przejazdy pojazdów nienormatywnych (Dz. U. z 2004 r. Nr 267, poz. 2660). Moim zdaniem IDT lub Policja może zakwestionować taką "kopię".
Faktem jest, że zezwolenie na przejazd trzeba mieć, np. na czas określony, wydawane przez starostę. Pytam dlatego, że znam firmy transportowe, które posługują się wydrukowaną kopią (faks) i taką wydają kierowcy. Rozumiem, że ktoś składa wniosek o wydanie zezwolenia w jednym mieście, a transport rozpoczyna się gdzieś na drugim końcu Polski tego samego dnia, więc trudno jest dostarczyć oryginał zezwolenia (na druku ścisłego zarachowania) temu kierowcy. Proszę o odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Z góry dziękuję :wink:

Post Wysłano: 03 cze 2012, 23:34

Użytkownik

Użytkownik

GG: 35199727
Samochód: Vito / 306 / aveo

Cytuj:
Witam, czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie: czy kierowca pojazdu nienormatywnego może się posługiwać wydrukowaną kopią lub faksem zezwolenia na przejazd pojazdu nienormatywnego :?: Moim zdaniem akty prawne nie zezwalają innej formy niż oryginał wydany przez właściwy organ (§ 7. Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 16 grudnia 2004 r.
w sprawie szczegółowych warunków i trybu wydawania zezwoleń na przejazdy pojazdów nienormatywnych (Dz. U. z 2004 r. Nr 267, poz. 2660). Moim zdaniem IDT lub Policja może zakwestionować taką "kopię".
Faktem jest, że zezwolenie na przejazd trzeba mieć, np. na czas określony, wydawane przez starostę. Pytam dlatego, że znam firmy transportowe, które posługują się wydrukowaną kopią (faks) i taką wydają kierowcy. Rozumiem, że ktoś składa wniosek o wydanie zezwolenia w jednym mieście, a transport rozpoczyna się gdzieś na drugim końcu Polski tego samego dnia, więc trudno jest dostarczyć oryginał zezwolenia (na druku ścisłego zarachowania) temu kierowcy. Proszę o odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Z góry dziękuję :wink:
Trzeba mieć oryginalne zezwolenie :D

Post Wysłano: 05 cze 2012, 18:59

Użytkownik

Użytkownik

GG: 175257427

A możesz wskazać dokładnie ustawę, artykuł i wers gdzie jest napisane że ...
musi posiadać ORYGINALNE zezwolenie

Bo takie, słyszałem że, wydaje mi się że, itp wszelkie że - to jest nasza interpretacja.
Dokładnie ustawa, artykuł i wers - i temat będzie zamknięty ...

Post Wysłano: 05 cze 2012, 19:16

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3700046

Kolego to jest dokument. Można jeździć na kserze prawa jazdy albo dowodu rejestracyjnego?

Post Wysłano: 06 cze 2012, 10:59

Użytkownik

Użytkownik

Witam
Czy ktoś może orientuje się czy w okolicach Radomia oprócz firmy "Peter Star" jakaś inna firma zajmuje się pilotażem ładunków nienormatywnych?

Ostatnio zmieniony 06 cze 2012, 14:45 przez DamLen, łącznie zmieniany 1 raz.
Ortografia!

Post Wysłano: 06 cze 2012, 19:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2178311
Samochód: VOLVO

w okolicach Radomia to ZTEradom KDX Namar i mój sąsiad ma 2 samochody do pilotazu

Post Wysłano: 07 cze 2012, 15:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Kolego to jest dokument. Można jeździć na kserze prawa jazdy albo dowodu rejestracyjnego?
Niestety tylko u nas i na " dzikim wschodzie " takie zwyczaje, w cywilizowanych krajach UE można jeździć na kopiach zezwoleń. W Holandii nawet kserokopia dowodu rejestracyjnego pojazdu jest uznawana przy kontroli policyjnej (wiem bo sam doświadczyłem).
Poza tym jeżeli już muszą być oryginały to istnieją dzisiaj inne niż podpis i pieczątka, formy uwierzytelniania dokumentów, np podpis elektroniczny z powodzeniem stosowany w niemieckich zezwoleniach.

Post Wysłano: 07 cze 2012, 21:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 44807873
Samochód: daf xf 95

Koledzy ile taki zestaw może mieć długości :?:
Obrazek
Wielkie dzięki za komentarze :D

Post Wysłano: 08 cze 2012, 0:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Niedawno Stałem na 100 na A2 i stał tam podobny zestaw i niby miał 55 m a ile ten ma to można gdybać. Poszukaj na Niemieckich forach.

Post Wysłano: 08 cze 2012, 0:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 44807873
Samochód: daf xf 95

Tak dobrze kolego mówisz ten zestaw ma 50 góra 60 metrów ponieważ wszedłem na stronę firmy KUBLER i przeczytałem krótką notatkę na ten temat
http://www.kuebler-spedition.de/
Ale wielkie dzięki za odpowiedz :D

Post Wysłano: 09 cze 2012, 16:35

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: ...

A na serwisie Mana w Kątach Wrocławskich stoi nowa V8 dla Bedmetów .Ciągnik na alusach bardzo ładnie sie prezentuje :D

Post Wysłano: 10 cze 2012, 8:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 24782554

Cytuj:
Cytuj:
Niestety tylko u nas i na " dzikim wschodzie " takie zwyczaje, w cywilizowanych krajach UE można jeździć na kopiach zezwoleń. W Holandii nawet kserokopia dowodu rejestracyjnego pojazdu jest uznawana przy kontroli policyjnej (wiem bo sam doświadczyłem).
Poza tym jeżeli już muszą być oryginały to istnieją dzisiaj inne niż podpis i pieczątka, formy uwierzytelniania dokumentów, np podpis elektroniczny z powodzeniem stosowany w niemieckich zezwoleniach.
Na Litwie też już nie potrzeba oryginałów nawet zezwolenia nie musisz mieć przy sobie wystarczy wyciąg ze strony gdzie inspekcja możne sobie zajrzeć

Post Wysłano: 10 cze 2012, 9:34

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2284667

W tamtym tygodniu(lub 2 tyg temu) mijałem sie z gabarytem leciałem z Grodziska na łosice przez góre kalwarie i Powiem szczerez nie wiem co to była za FIRMA ale Ciągnik miała tak zajefajnie oświetlony ze czegoś podobnego nie widzaiałem może ktoś z tej firmy siedzi na tym forum

Post Wysłano: 10 cze 2012, 9:59

Użytkownik

Użytkownik

Metrans pewnie.

Post Wysłano: 10 cze 2012, 12:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Na Litwie też już nie potrzeba oryginałów nawet zezwolenia nie musisz mieć przy sobie wystarczy wyciąg ze strony gdzie inspekcja możne sobie zajrzeć
No i proszę Litwini potrafią a u nas dalej komuna i to głęboka. Gdzieś kiedyś wyczytałem że niby UE wydała dyrektywę mówiącą, że wszystkie kraje członkowskie powinny do któregoś tam dwa tysiące nastego mieć elektroniczny system wnioskowania / wydawania zezwoleń transportowych, ciekawe na ile to prawda i jakie szanse na to u nas są.

Strona 79 z 139 [ Posty: 2777 ] Przejdź na stronę Poprzednia 177 78 79 80 81139 Następna