Cytuj:
Krótko: szkoda nerwów i czasu na ten durny program.
W przeciwieństwie do Ciebie
Pazdz, twierdzę całkiem co innego.
AutoMapa jest dobrym programem, rozwijanym w dobrym kierunku.
Praktycznie znam ten program od momentu jego powstania. Do dnia dzisiejszego mam wszystkie jej wersje począwszy od 3.0.
Wierzę w naszych młodych Polskich programistów ( cenionych za swą znajomość tematu ).
Jest to jeden z lepszych produktów tego typu w Europie. Tylko jak to zwykle bywa mało doceniany, przez ludzi w swym kraju.
W zasadzie wielu kierowców ( ok. 80%) nie potrafi dobrze korzystać, z tego typu programów.
Większosć wskazuje punkt STARTOWY oraz punkt docelowy KONIEC. Każdy myśli,ze na tym kończy się jego rola. Panowie - wielka pomyłka. Kierowca powinien wiedzieć, gdzie i jakimi drogami chce jechać.
Zatem powinien zaplanować trasę jakimi autostradami, drogami krajowymi będzie chcial jechać.
Do tego służy opcja - PRZEZ. Jeżeli mapa prowadzi nie tak jakbyśmy chcieli , należy wytyczyć trasę poprzez ustawienie punktów pośrednich - PRZEZ.
Lecz na to zawsze trzeba poświęcić chwilę czasu.
Praktycznie opcja dla samochodow ciężarowych została w AutoMapie wprowadzona niedawno, nie wymagajmy więc by wszystkie błędy były poprawione natychmiast.
Należy dodać, ze program ten spełnia w zasadzie dwie role.
1. Jest to program w formie mapy - czyli mapa ( Polski + Europy ),
2. Program do nawigacji ( zachowuje się jak typowa nawigacja ).
Jest wiele programów do nawigacji, lecz uważam że AutoMapa jest w czołówce.
Jako niejeden z wielu tego typu programów, poradzila sobie w Grecji ( inne programy miały problemy - zbyt mało dokładne ), w Rumunii ( Bukareszt ).
Wiem, że powiecie : są inne lepsze , np. Map& Guide - taaaak zgadza się jest wedlug mnie nr 1 - wśród map, lecz "
de facto" jest to praktycznie - mapa. Z dobrze zrobiona opcją dla sam. ciężarowych.
Mam wielką nadzieję, że nasi programiści "staną na wysokości" zadania i w najbliższym czasie nasz rodzimy produkt jakim jest AutoMapa , będzie Nr 1 w Europie.
Zatem powolutku, spokojnie - poczekajmy - a będzie nam dane.
Jak wspomniał w jednej ze swych wypowiedzi
dies_nefastus, program to jest ciag napisanych przez programistów algorytmów. Jakie dane otrzyma człowiek piszący program, tak później ów program pracuje. Sorry, że niezbyt dokłanie przytoczyłem powyższe słowa , ale o to chodziło ( ja bynajmniej odniosłem takie wrażenie ).
Wszelkie poprawki jakie sa wprowadzane w AutoMapie , są korygowane po tym jak użytkownicy wskażą wynikłe błędy. I to jest prawidłowe.
Uważam, że AutoMapa jako niejeden z wielu programów, ma bardza dużą bazę punktów POI.
Wiele z tych punktów pokazuje jakże przydatne poza granicą - strefy przemysłowe oraz ich nazwy. A o to właśnie nam kierowcom przeważnie chodzi. Nazwa ZONY PRZEMYSLOWEJ oraz jej umiejscowienie.
Zawsze szukając tych stref korzystam z AutoMapy (zainstalowana w laptopie ). Faktem jest, że jadę z TomTom-em.
Generalnie korzystam z kilku map, zawsze tak robię i nigdy nie mialem problemu z ustaleniem oraz dotarciem pod wskazany adres.
ufffff....... sie rozpisałem
- Pozdrawiam
P.S. Jak zwykle wśród Polakow - " ... swego nie znacie, cudze chwalicie ... " - bądźmy dobrej myśli