[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Karta kierowcy - Strona 39 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Dzwoniłem dzisiaj do pwpw. Posiadam prawo jazdy kat. A i B wydane w 2011 roku, jest to jeszcze prawo jazdy w wersji laminowanej. W takim przypadku nie mogę składać wniosku o wydanie kartykierowcy, muszę poczekać na wydanie prawa jazdy kat. C + E z kwalifikacją wstępną w wersji poliwęglanowej.
Ja dzwoniłem dzisiaj dowiedzieć się, czy coś się dzieje odnośnie moich dokumentów, które zostały dostarczone w zeszły poniedziałek. Pan powiedział, że info w systemie będzie najwcześniej w przyszłym tygodniu. Nie pozostaje nic innego, jak cierpliwie czekać.
Powinieneś odpowiednio wcześniej złożyć wniosek. Nowa karta ważności będzie ważna od określonego dnia. Wcześniej nie zadziała. Jeździsz, na starej, a kiedy skończy się jej termin ważności zapodajesz nową, a starą odsyłasz do PWPW.
Ostatnio się dowiedziałem dzwoniąc do PWPW, że kartę odsyła się po 28 dniach od końca daty jej ważności. Chodzi o dane, które na niej są, a które mogą być potrzebne w trakcie kontroli.
Dobrze pamiętam, że wniosek o nową kartę składa się dopiero po odebraniu nowego prawa jazdy?
GG: 0
Samochód: f2000
Ja też się podepnę pod temat.
W szukajce nie znalazłem.
Zagapiłem się i po włożeniu kk nie zrobiłem wpisu manualnego przez co pauze dobową mam na ???. Co w tej sytuacji po za zaświadczeniem innego można by legalnie zrobić. Na szybko zrobiłem wydruk zdarzenie i napisałem że pomiędzy tymi godzinami miałem odpoczynek. Czy coś takiego wystarczy?
koledzy mam taką dziwna sytuacje po włożeniu karty do tacho po weekendzie wyskakuje ze wyjezdzilem 19,5h(wpis mamualny zrobiony). Najlepsze jest to ze po zczytaniu karty przejrzałem wszystkie pliki i nigdzie nie ma tych 19,5h miał ktoś taka dziwna sytuacje?
Trzy dni temu wysłałem wniosek o wznowienie karty w związku ze zmianą danych administracyjnych (zmienił mi się nr prawa jazdy). Po otrzymaniu nowej karty starą będę woził ze sobą, żeby udokumentować swój czas pracy. Po ok miesiącu powinienem odesłać i tu pytanie: czy ktoś to kontroluje i co się stanie jeśli "zapomnę" odesłać?
Samochód: F90 19.362
Cytuj:
Trzy dni temu wysłałem wniosek o wznowienie karty w związku ze zmianą danych administracyjnych (zmienił mi się nr prawa jazdy). Po otrzymaniu nowej karty starą będę woził ze sobą, żeby udokumentować swój czas pracy. Po ok miesiącu powinienem odesłać i tu pytanie: czy ktoś to kontroluje i co się stanie jeśli "zapomnę" odesłać?
Nie odsyłałem i nikt mnie nie sciga, jak ci sie zmienil numer prawka? ja od momentu zrobienia kat B ciągle mam ten sam,nawet jak mi robili wpis kodu 95
_________________ "Zawsze choć przez chwile chciałem jeździć TIRem"
Zmiana adresu zameldowania powoduje zmianę numeru prawa jazdy. Czy kontrolujący będzie wiedział, że to nowa karta i czy może sprawdzić czy starą kartę odesłałem?
Rozumiem, tylko czy w jakikolwiek sposób może sprawdzić, że wymieniałem kartę z powodu zmiany numeru prawa jazdy i czy na pewno starą kartę odesłałem?
Jak wygląda sprawa w Niemcowni i w Czechach jeśli na karcie kierowcy jest inny nr prawa jazdy? W Polsce w ITD powiedzieli, że nie ma problemu i za to nie karzą.
Wysłałem wniosek o wznowienie kartykierowcy w związku ze zmianą numeru prawa jazdy. Sytuacja jest absurdalnie kuriozalna, bo nie wyrobią mi nowej dopóki nie odeślę starej karty, ale przecież pracuję więc trzeba sobie załatwić 2-3 tygodnie urlopu i wtedy wysłać wniosek... Od 20 sierpnia idę na trzy tygodnie i dopiero wtedy mogę dosłać kartę. Zupełnie tego nie rozumiem.
Samochód: F90 19.362
Cytuj:
Wysłałem wniosek o wznowienie kartykierowcy w związku ze zmianą numeru prawa jazdy. Sytuacja jest absurdalnie kuriozalna, bo nie wyrobią mi nowej dopóki nie odeślę starej karty, ale przecież pracuję więc trzeba sobie załatwić 2-3 tygodnie urlopu i wtedy wysłać wniosek... Od 20 sierpnia idę na trzy tygodnie i dopiero wtedy mogę dosłać kartę. Zupełnie tego nie rozumiem.
to teraz zgłos ze ja zgubiles i niech robia nową,kto to zweryfikuje?
_________________ "Zawsze choć przez chwile chciałem jeździć TIRem"
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 6 gości