Auto-Mix - lodówki samochodowe, klimatyzatory postojowe, usługi transportowe, transport międzynarodowy.

Nowa Scania XT

40TON.netNaprawa foteli TIRDeski burtowe do naczep



Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 7
Autor Wiadomość
PostWysłano: 04 sty 2013, 15:11 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 lut 2008, 21:02
Posty: 167
GG: 4023489
Samochód: passat 1.8T
Lokalizacja: Pszczyna
Cytuj:
Jak uruchamiasz tę aplikację w zgodzie z win xp ( oczywiscie w win7 ) to też nie idzie?


tez nie działa.
teraz właśnie instaluje xp mode na vin7 i zobaczymy później


Na górę
PostWysłano: 24 sie 2013, 21:48 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2006, 13:56
Posty: 1033
GG: 1
Samochód: TGX 440
Lokalizacja: TSK
Czy ktoś korzysta z DVBT na USB do lapka?
Jakie wrażenia. Ja mam i raczej jakość jest słaba, obraz się nagminnie przycina. Bardziej mi przypomina radio :lol:

_________________
FORUM RZĄDZI, FORUM RADZI, FORUM NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI.
22.08.2016r. [*] Tomcio - przyjacielu, pamiętam.


Na górę
PostWysłano: 25 sie 2013, 16:55 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 sty 2009, 21:15
Posty: 135
GG: 1
Samochód: FH 12 460
SIOJU pisze:
Czy ktoś korzysta z DVBT na USB do lapka?
Jakie wrażenia. Ja mam i raczej jakość jest słaba, obraz się nagminnie przycina. Bardziej mi przypomina radio :lol:

Mam to samo na tej standartowej malutkiej antence.
Myśle nac zamontowaniem korony na stałe na dach, chociaż nie wiem czy to dużo pomoże.

_________________
:)


Na górę
PostWysłano: 25 sie 2013, 22:01 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2006, 13:56
Posty: 1033
GG: 1
Samochód: TGX 440
Lokalizacja: TSK
Muszę cię rozczarować, będzie tylko troszkę lepiej.
Ja mam zamiast korony taką na magnes, mini maszt zamocowany do lusterka, na którym sobie mocuje antenę i nic się nie zmienia. Sygnał i zasięg pokazuje na maksa. Poprawiłem mocowanie kabla antenowego do wtyczki i jest to samo.
Generalnie qrwica mnie bierze po 10 minutach oglądania.

_________________
FORUM RZĄDZI, FORUM RADZI, FORUM NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI.
22.08.2016r. [*] Tomcio - przyjacielu, pamiętam.


Na górę
PostWysłano: 13 wrz 2013, 19:28 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2006, 13:56
Posty: 1033
GG: 1
Samochód: TGX 440
Lokalizacja: TSK
Post pod postem ale tak wyszło.
Kontynuacja tematu z poprzedniego postu. Otóż przetestowałem na innym lapku inny zestaw telewizyjny i jest to samo. po ok. godzinie maksymalnie 1,5 godzinie zanika albo głos albo częściowo obraz. Dlatego dla mnie zakup nie udana.
Druga sprawa mocno się zastanawiam nad telewizorem 9 -10", których jest sporo na allegro za 300 -400 stówki. Mają wbudowany dekoder MPG4. Teraz moje pytanie : czy ktoś użytkuje taki telewizor i może powiedzieć jak się sprawuje - w zasadzie chodzi tylko o to, czy można normalnie oglądać telewizję bez zakłóceń, nie jak w sytuacji opisanej wyżej.

_________________
FORUM RZĄDZI, FORUM RADZI, FORUM NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI.
22.08.2016r. [*] Tomcio - przyjacielu, pamiętam.


Na górę
PostWysłano: 13 wrz 2013, 20:10 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 lut 2008, 21:02
Posty: 167
GG: 4023489
Samochód: passat 1.8T
Lokalizacja: Pszczyna
!shark! pisze:
SIOJU pisze:
Czy ktoś korzysta z DVBT na USB do lapka?
Jakie wrażenia. Ja mam i raczej jakość jest słaba, obraz się nagminnie przycina. Bardziej mi przypomina radio :lol:

Mam to samo na tej standartowej malutkiej antence.
Myśle nac zamontowaniem korony na stałe na dach, chociaż nie wiem czy to dużo pomoże.




a ja mam i sobie bardzo chwale ta mała antenkę ;)


Na górę
PostWysłano: 13 wrz 2013, 20:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 sie 2013, 9:36
Posty: 2
GG: 792237
też mam. Jest świetna :)


Na górę
PostWysłano: 15 wrz 2013, 11:45 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2006, 13:56
Posty: 1033
GG: 1
Samochód: TGX 440
Lokalizacja: TSK
No to coś jest u mnie nie tak. Ja mam antenę zewnętrzną. Ciekawe w czym może być problem. Spróbuje jeszcze na tej antence co dają w zestawie.

_________________
FORUM RZĄDZI, FORUM RADZI, FORUM NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI.
22.08.2016r. [*] Tomcio - przyjacielu, pamiętam.


Na górę
PostWysłano: 15 wrz 2013, 12:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 lut 2008, 21:02
Posty: 167
GG: 4023489
Samochód: passat 1.8T
Lokalizacja: Pszczyna
ściągnij sobie jeszcze program Splash Lite
http://www.dobreprogramy.pl/Splash-Lite ... 18439.html

bardzo fajny program do oglądania filmów na komputerze oraz jest tam zakładka oglądaj tv
w opcjach wyszukujesz kanały i potem wszystko super hula


Na górę
PostWysłano: 27 cze 2014, 23:20 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 cze 2014, 13:40
Posty: 46
Samochód: DAF XF105
Lokalizacja: Gdynia
Panowie, czas uzbroić autko w TV. Mam w planie kupić coś 15' i mam tu kilka małych problemów. Przetwornice lepiej 24/230 czy 24/12. Jak odbiera w terenie nasza cyfrówka, idzie złapać jakiś zestaw programów. Poruszam się wyłącznie na krajowce.

_________________
Oby każdy wyjazd zakończył się szczęśliwym powrotem do rodziny


Na górę
PostWysłano: 28 cze 2014, 21:06 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 cze 2014, 13:40
Posty: 46
Samochód: DAF XF105
Lokalizacja: Gdynia
Dzięki za pomoc ;) problem już rozwiazalem. Do zobaczenia na trasie, parkingach, załadunkach

_________________
Oby każdy wyjazd zakończył się szczęśliwym powrotem do rodziny


Na górę
PostWysłano: 28 cze 2014, 21:28 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 lut 2012, 17:34
Posty: 847
Samochód: w ETS'ie
Lokalizacja: Sthlm
Pilot pisze:
Panowie, czas uzbroić autko w TV. Mam w planie kupić coś 15' i mam tu kilka małych problemów. Przetwornice lepiej 24/230 czy 24/12. Jak odbiera w terenie nasza cyfrówka, idzie złapać jakiś zestaw programów. Poruszam się wyłącznie na krajowce.


24/230. Co do odbioru naszej telewizji satelitarnej wygląda to tak ze dużo zależny od wielkości talerza, polsat ma mniejsze wymagania co do jakości sygnału niż nc+ (europa zachodnia) wiec łatwiej jest go złapać i łatwiej będzie złapać kanały "zwykle" niż te w HD.

_________________
Jeździłem na swoim zanim to było modne


Na górę
PostWysłano: 28 cze 2014, 21:38 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 cze 2014, 13:40
Posty: 46
Samochód: DAF XF105
Lokalizacja: Gdynia
Dzięki Settler, wprawdzie pisząc o cyfrowce miałem na myśli programy lapane z anteny, nie z platform. Doszedłem jednak do wniosku że telewizji za bardzo oglądać nie lubię. Miałem analogowy 10' telewizorek z DVD, zakupiłem dziś karton plyt DVD z filmami, można je teraz mieć za grosze i na jakiś czas nuda mi nie grozi.

_________________
Oby każdy wyjazd zakończył się szczęśliwym powrotem do rodziny


Na górę
PostWysłano: 30 cze 2014, 9:50 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 sty 2010, 14:55
Posty: 102
GG: 7539165
Samochód: Leon MK1 TDi
Lokalizacja: Świecie
U mnie lapek 15, karta dvbt avermedia, oprogramowanie Windows Media Center, bo orginalne dolaczone do karty (Total Media) wieszalo sie przy szukaniu, lub przelaczaniu kanalow, antena korona ze wzmacniaczem na 12/24v i wszystko smiga jak nalezy, antene daje na dach klamota, poprawia to jakosc i sile sygnalu. Sa oczywiscie miejsca gdzie nie moge zlapac sygnalu, ale w 90% miejsc daje rade.

_________________
puszki again... CHOMIKOLOT KT38...

Pozdrawiam Karol CSW


Na górę
PostWysłano: 25 maja 2015, 10:32 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 sty 2009, 21:15
Posty: 135
GG: 1
Samochód: FH 12 460
Koledzy odgrzeje kotleta.
Antena do dvb-t lepsza będzie korona czy też okrągła antena na magnes tzw. UFO.

Wysłane z mojego GT-I9505

_________________
:)


Na górę
PostWysłano: 05 gru 2017, 12:38 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 sty 2010, 16:55
Posty: 278
GG: 0
Samochód: laguna
!shark! pisze:
Koledzy odgrzeje kotleta.
Antena do dvb-t lepsza będzie korona czy też okrągła antena na magnes tzw. UFO.

Wysłane z mojego GT-I9505


Panowie odgrzeje już odgrzewanego kotleta :D :D
Jak w obecnym czasie lepiej dołożyć i kupić coś w stylu UFO czy pospolita Koronę.?
Dodam że będę używał na lapku.
Jeszcze takie rozmyślenia ... czy możliwe jest że na tych telewizorkach mobilnych jest wbudowany lepszy dekoder niż te podłączane do lapka i to lepiej śmiga?
Znajomy ma taki plus starą koronę i rzadko gdzie miał problemy .


Na górę
PostWysłano: 05 gru 2017, 20:37 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lip 2007, 22:15
Posty: 1613
GG: 772271
Lokalizacja: Pudzików Woj. Łódzkie
Nigdy sie nie zaglebialem szczegolowo w te tematy ale co ma dekoder do anteny skoro liczy sie moc anteny. Moze ma zasilacz 12v w antenie a dekodery daja 5v

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

_________________
Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie


Na górę
PostWysłano: 05 gru 2017, 22:19 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2009, 18:59
Posty: 2864
GG: 4418543
Samochód: Poobijany
Lokalizacja: Jawor
Moc anteny?

/mobil

_________________
1. forowicz Wagi Ciężkiej
3Z6Z
Raben Transport


Na górę
PostWysłano: 05 gru 2017, 22:25 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lip 2007, 22:15
Posty: 1613
GG: 772271
Lokalizacja: Pudzików Woj. Łódzkie
korni8808 pisze:
Moc anteny?

/mobil
Sry moc wzmacniacza anteny

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

_________________
Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 7


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Christ - Myjnie samochodów ciężarowych i autobusów

Forum Samochodowe4trucks.pl - portal kierowcy