Bezpłatna usługa Webfleet 2018 - TomTom Telematics PL

Scania Polska

40TON.netNaprawa foteli TIRSpeedtruck.euHOL-EXPO



Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
PostWysłano: 11 maja 2008, 16:39 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 28 lut 2008, 21:51
Posty: 21
GG: 3110645
witajcie

po pierwsze na anteny trzeba uważać bo podobno nie które nie działają jak szyba ma antyrefleks
po drugie uważam że na kabel jest lepsza bo nie babrasz sie z bateriami
po trzecie uważam ze najlepsza jest autoamapa bo jest bardzo dokładna

ja wyrwałem gdzieś z promocji antenke navibe ktyóra zbiera sygnał z 32 satelt na usb i miała kabel chyba z 6 metrów i tam zamocowałem że nie było widać

pozdrawiam


Na górę
PostWysłano: 17 lip 2008, 22:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 28 sty 2008, 23:41
Posty: 163
GG: 0
Dla odmiany zapytam czy są jakieś mapy które pomagają się poruszać po wschodniej części europy? Najbardziej mi zależy na Rumunii , wystarczy by były dokładne plany miejscowości.


Na górę
PostWysłano: 27 paź 2008, 9:39 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 12 sie 2007, 15:05
Posty: 19
GG: 0
Lokalizacja: Kwidzyn
mam problem z laptopem mam na nim Viste,mam zainstalowana nawigacje pc-navigator6 i jak chce wpisać miejscowość którą ma mi z należ to wyskakuje mi komunikat ze program commonprzestał działać i mi wyłącza nawigacje,a wszystko inne działa dobrze.
Jak to naprawić :?: :?: :?: :oops:


Na górę
PostWysłano: 27 paź 2008, 9:52 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 sty 2006, 16:10
Posty: 407
GG: 0
Samochód: duży z naczepą
Lokalizacja: Opolskie
Cytuj:
mam problem z laptopem mam na nim Viste,mam zainstalowana nawigacje pc-navigator6 i jak chce wpisać miejscowość którą ma mi z należ to wyskakuje mi komunikat ze program commonprzestał działać i mi wyłącza nawigacje,a wszystko inne działa dobrze.
Jak to naprawić :?: :?: :?: :oops:
Słuchaj prawdopodobnie masz ten sam problem co ja. Masz taka sytuacje, że jak włączasz laptopa to od nowa instalujesz sterowniki od modułu GPS, bo nie chce Ci ich wykryć automatycznie Bo ja miałem taką sytuacje i wyświetlał mi się ten sam komunikat, więc jeżeli tak wchodzisz w menadżera urządzeń --> porty com i musisz zainstalować pod takim portem żeby był kompatybilny z tymi których można używać w programie pc-navigator6 (akurat tego nie wiem, bo korzystam z innych programów) Nie wiem czy coś z tego zrozumiałeś ale może podam na swoim przykładzie, w AutoRoute współpracuje jedynie pod portem COM 1 i 6 Za każdym razem gdy instalowałem GPSa instalował mi się pod portem np. 12, 5, it. więc ustawiałem to ręcznie, wchodziłem w zaawansowane opcje portów COM i tam zmieniałem numer z 12 przykładowo na 6, wówczas AutoRoute działał mi przez jakiś tam czas (10-30min) i wyskakiwał komunikat taki sam jak Twój i przy ikonce portu com, był już wykrzyknik, że sterownik nie działa poprawnie, aż dopiero za którymś razem gdy próbowałem instalować pod wszystkie możliwe porty USB na jednym zainstalował mi się jako 6 i tak rabotaje aż do dnia dzisiejszego, tak więc może pokombinuj coś w tej kwestii.

_________________
Jezus też palił !!! wszyscy palili !!! to prawda, tym wszystkich których "uzdrowił"? dał poprostu pare gramow ze swojej plantacji!! ot cała prawda!


Na górę
PostWysłano: 27 paź 2008, 10:22 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 12 sie 2007, 15:05
Posty: 19
GG: 0
Lokalizacja: Kwidzyn
Słuchaj prawdopodobnie masz ten sam problem co ja. Masz taka sytuacje, że jak włączasz laptopa to od nowa instalujesz sterowniki od modułu GPS, bo nie chce Ci ich wykryć automatycznie Bo ja miałem taką sytuacje i wyświetlał mi się ten sam komunikat, więc jeżeli tak wchodzisz w menadżera urządzeń --> porty com i musisz zainstalować pod takim portem żeby był kompatybilny z tymi których można używać w programie pc-navigator6 (akurat tego nie wiem, bo korzystam z innych programów) Nie wiem czy coś z tego zrozumiałeś ale może podam na swoim przykładzie, w AutoRoute współpracuje jedynie pod portem COM 1 i 6 Za każdym razem gdy instalowałem GPSa instalował mi się pod portem np. 12, 5, it. więc ustawiałem to ręcznie, wchodziłem w zaawansowane opcje portów COM i tam zmieniałem numer z 12 przykładowo na 6, wówczas AutoRoute działał mi przez jakiś tam czas (10-30min) i wyskakiwał komunikat taki sam jak Twój i przy ikonce portu com, był już wykrzyknik, że sterownik nie działa poprawnie, aż dopiero za którymś razem gdy próbowałem instalować pod wszystkie możliwe porty USB na jednym zainstalował mi się jako 6 i tak rabotaje aż do dnia dzisiejszego, tak więc może pokombinuj coś w tej kwestii.[/quote]







nie muszę od nowa instalować sterowników bo mi znajduje automatycznie z tym nie ma problemu.No właśnie jest tak ze porty się zgadzają bo mam zainstalowany pod portem COM 6 i w nawigacji mam taki sam ustawiony.Sygnał GPS wszystko jest tylko właśnie jak chce wpisać miejscowość lub jakiś adres to mi właśnie wyskakuje ten komunikat ze program COMMON przestał działać.


Na górę
PostWysłano: 28 paź 2008, 9:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 12 sie 2007, 15:05
Posty: 19
GG: 0
Lokalizacja: Kwidzyn
podnoszę bo sprawa bardzo pilna. :!:


Ostatnio zmieniony 28 paź 2008, 20:05 przez Toreba, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie używamy tylu emotikonek. Post edytowany.


Na górę
PostWysłano: 10 wrz 2013, 16:06 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 sty 2010, 14:55
Posty: 102
GG: 7539165
Samochód: Leon MK1 TDi
Lokalizacja: Świecie
Panowie, szukam sterowników do tego urządzenia(xp, vista, 7-8), bo zgubiłem płytke, a na stronie producenta żadnego wsparcia sterowników nie ma.

ODBIORNIK GPS ANTENA SKYTRAQ V6 DO LAPTOPA NA USB

http://allegro.pl/odbiornik-gps-antena- ... 30379.html


Jak by ktoś był tak miły i wysłał mi je na adres email elias26@wp.pl

_________________
puszki again... CHOMIKOLOT KT38...

Pozdrawiam Karol CSW


Na górę
PostWysłano: 24 gru 2013, 21:00 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2006, 13:56
Posty: 1127
GG: 1
Samochód: TGX 440
Lokalizacja: TSK
Podepnę się pod ten temat żeby nie zaśmiecać.
Chciałem na lapku zainstalować sobie mapę, coś na kształt Google maps ale bez udziału internetu i gps. Taką co wyznaczy trasę, obliczy odległość. Istnieje coś takiego?

_________________
FORUM RZĄDZI, FORUM RADZI, FORUM NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI.
22.08.2016r. [*] Tomcio - przyjacielu, pamiętam.


Na górę
PostWysłano: 24 gru 2013, 22:22 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lut 2005, 18:59
Posty: 756
GG: 1
Cytuj:
Podepnę się pod ten temat żeby nie zaśmiecać.
Chciałem na lapku zainstalować sobie mapę, coś na kształt Google maps ale bez udziału internetu i gps. Taką co wyznaczy trasę, obliczy odległość. Istnieje coś takiego?
Map&Guide Desktop 2013.


Na górę
PostWysłano: 25 gru 2013, 13:29 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 01 maja 2012, 14:05
Posty: 262
GG: 0
Samochód: Mazda 626
Mapa Googla, jest dobra, szkoda że nie można ją wgrać do Laptopa. Posiada dużo fajnych opcji np. Street view. Można wykupić tani internet bezprzewodowy w kraju gdzie chcesz jeździć. Lepsza opcja będzie gdy mapa będzie na Laptopie, nie musisz martwić się o internet. W tej chwili uczę obsługiwać program AutoRoute 2013. Ostatnio kolega miał Automapę na laptopie. Jeżeli mam w Nawigacji Automapę licencję na nią, to mogę w jakiś sposób ją skopiować do laptopa ? Słyszałem że kody miast z Wielkiej Brytanii, źle działają na niej.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Christ - Myjnie samochodów ciężarowych i autobusów

Targi Polska Pomoc Drogowa HOL-EXPO

Forum Samochodowe