Auto-Mix - lodówki samochodowe, klimatyzatory postojowe, usługi transportowe, transport międzynarodowy.

Nowa Scania XT

40TON.netNaprawa foteli TIRDeski burtowe do naczep

Regulamin forum


Zasady publikowania pojazdów:

1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX).
2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy.
3. Opisujemy pojazd według wzoru:
Marka: -
Model: -
Rok produkcji: -
Przebieg: -
Wyposażenie: -
Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: -
Obsługiwane kierunki: -
4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe.
5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu.
6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 650 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 129 30 31 32 33 Następna
Autor Wiadomość
PostWysłano: 05 kwie 2017, 13:33 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2013, 15:13
Posty: 2357
GG: 38530901
Samochód: Iveco
Lokalizacja: Oleśnica
Przy XL 15 łapiesz co drugi pas, przy XL bez 15 nie łapiesz nic..

Ciach bajera... szkoda serwera....

A co do napinacza, wpadłem na świetny pomysł ich naprawy :D i tu mówię poważnie serio, bo szkoda ich, ponieważ zębatki są w stanie bdb. jedynie naprawić ten kwadrat... i będą ze mną jeździć, jak nie mi, to może jakiemu Wieśkowi na MOP-ie opierdziele za 200 zł i tyle :)

Sztuka oczywiście!

Paaaannie orginał! nówka raz zapięte :mrgreen:

_________________
STRALIS
Naczelny " ura bura szef podwóra "WC.


Na górę
PostWysłano: 06 kwie 2017, 17:45 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lut 2006, 16:37
Posty: 2093
GG: 4819725
Samochód: MAN
Lokalizacja: Baćkowice
Ociu Aspocka ewentualnie fristoma było założyć :wink: Mam waśia w beczce która nawet w zime soli nie widzi i potrafi to zgnić. Jak będzie czas i kasiora wymienie na fristomy lub aspock :wink: Wg mnie zmień te rogowe obrysy na takie same i dodaj prawe podświetlenie tablicy bo symetrii brak :mrgreen:

_________________
MAN


Na górę
PostWysłano: 06 kwie 2017, 18:50 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2013, 15:13
Posty: 2357
GG: 38530901
Samochód: Iveco
Lokalizacja: Oleśnica
Zakładam WAŚa od wielu lat i nigdy nie mam problemu... na spoilerach mam lampki z Eurostara które mają po 7 jak nie więcej lat, są już zzieleniała i świecą... :D

Dam drugie WAŚie i tyle...
Chyba wywalę te czerwone neony....
Pomyślę...

Na razie trzeba pojeździć :wink:

_________________
STRALIS
Naczelny " ura bura szef podwóra "WC.


Na górę
PostWysłano: 06 kwie 2017, 19:28 
Offline
Moderator

Rejestracja: 17 sty 2008, 15:40
Posty: 3381
Lokalizacja: SJ
sebotrucker pisze:
Ociu Aspocka ewentualnie fristoma było założyć :wink: Mam waśia w beczce która nawet w zime soli nie widzi i potrafi to zgnić. Jak będzie czas i kasiora wymienie na fristomy lub aspock :wink: Wg mnie zmień te rogowe obrysy na takie same i dodaj prawe podświetlenie tablicy bo symetrii brak :mrgreen:

Ale co gnije? Ledowe lampki są całe plastikowe, zalane żywicą, więc są szczelne.


Na górę
PostWysłano: 06 kwie 2017, 19:46 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2013, 15:13
Posty: 2357
GG: 38530901
Samochód: Iveco
Lokalizacja: Oleśnica
Przy WAŚu najczęściej ugniwają kabelki przy samej lampce i dziwię się, że nie dają zaizolowanego kabla jak konkurencja, ale widocznie biznes się musi kręcić...

Osobiście zawijam kable izolacją końcówkę przy lampce oblewam silikonem i przykręcam, 3ma dzieci po dzieciach...

_________________
STRALIS
Naczelny " ura bura szef podwóra "WC.


Na górę
PostWysłano: 06 kwie 2017, 22:35 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lut 2006, 16:37
Posty: 2093
GG: 4819725
Samochód: MAN
Lokalizacja: Baćkowice
Luka pisze:
Ale co gnije? Ledowe lampki są całe plastikowe, zalane żywicą, więc są szczelne.

Gniją gniją dokładnie jak Ociu powiedział. W naczepie mam waśie od podświetlania tablicy i z jedną jest non stop problem albo świeci normalnie albo włącza się wersja dyskotekowa lub nie świeci się wcale . Wszystko niby zalane jakimś czarnym czymś i jak mi to wytłumaczysz? :mrgreen:

_________________
MAN


Na górę
PostWysłano: 20 kwie 2017, 23:06 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 sie 2012, 14:41
Posty: 1539
Samochód: F90 19.362
Lokalizacja: SY
Obrazek
Scania R,chwile strachu i masz takie bajery u siebie, do tego lampy i na zlot wjezdzasz bez zgłoszenia :D można powiedzieć taki rumuński odpowiednik Ocia, legenda głosi ze na desce "czysto" ma :twisted:


Na górę
PostWysłano: 21 kwie 2017, 6:55 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2013, 15:13
Posty: 2357
GG: 38530901
Samochód: Iveco
Lokalizacja: Oleśnica
Nie możliwe że decha czysta!!!! :lol:

Może profanacja, ale ogólnie fajnie to wygląda, teraz wiemy gdzie podziały się ośki z Dywizjonu 303 :D

_________________
STRALIS
Naczelny " ura bura szef podwóra "WC.


Na górę
PostWysłano: 21 kwie 2017, 19:19 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sie 2005, 22:54
Posty: 239
GG: 5017136
Samochód: Zakupiony ze środków 500+
Lokalizacja: PSE
ociu pisze:
Nie możliwe że decha czysta!!!! :lol:
Czysta, czysta... bo już żarówki się wypaliły... :mrgreen:
Musze przyznać że nawet pasujo te międzyoski ze Szkakanii, do tego światła z nowego stralisa.. pasowała by jeszcze maska od nowszego... :twisted:

_________________
:twisted: MiEJSCE - Na Twoją Reklamę...


Na górę
PostWysłano: 21 kwie 2017, 20:03 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 mar 2014, 18:40
Posty: 490
Samochód: Januszowa Magnolia
Lokalizacja: TOS
Te międzyośki pasują lepiej niż oryginały :D

_________________
Kto nie skacze ten z ITD!


Na górę
PostWysłano: 22 kwie 2017, 1:14 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lut 2006, 16:37
Posty: 2093
GG: 4819725
Samochód: MAN
Lokalizacja: Baćkowice
Hypia pisze:
Te międzyośki pasują lepiej niż oryginały :D

Nie drażnij braciaków bonarobisz :mrgreen:

_________________
MAN


Na górę
PostWysłano: 23 kwie 2017, 11:31 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 sie 2007, 23:29
Posty: 1000
GG: 0
Lokalizacja: wielkopolska
Ociu jak będziecie go zmieniać na prawdziwe HI-WAY :) dajcie znać :)

_________________
---------------------------------------
Sprzedam ruchomą podłogę 92m3 Kraker, 2007r, stan podłogi BDB
---------------------------------------


Na górę
PostWysłano: 23 kwie 2017, 16:47 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2013, 15:13
Posty: 2357
GG: 38530901
Samochód: Iveco
Lokalizacja: Oleśnica
Raczej dziadek będzie dziadkiem... co raz mniej tych weteranów na drodze.... :wink: chyba że jeden temat się urodzi...
I tak do końca dni w moich rękach, a araby niech sobie robią co chcą :lol:

_________________
STRALIS
Naczelny " ura bura szef podwóra "WC.


Na górę
PostWysłano: 23 kwie 2017, 18:25 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sie 2005, 22:54
Posty: 239
GG: 5017136
Samochód: Zakupiony ze środków 500+
Lokalizacja: PSE
5eba pisze:
Ociu jak będziecie go zmieniać na prawdziwe HI-WAY :)

ociu pisze:
Raczej dziadek będzie dziadkiem... co raz mniej tych weteranów na drodze.... :wink: chyba że jeden temat się urodzi...

Czyli, że w drugą stronę? Maska i zderzak z EuroStara...? :mrgreen:

_________________
:twisted: MiEJSCE - Na Twoją Reklamę...


Na górę
PostWysłano: 29 kwie 2017, 12:26 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 sie 2007, 23:29
Posty: 1000
GG: 0
Lokalizacja: wielkopolska
Miałem na myśli, że jak kupią Hi-Waya a tego będą chcieli sprzedać to ma dać znać :)
U nas w Trakkerze wczoraj wyskoczył napis CAN - zginęły kierunki i wycieraczki same się właczyły :)

_________________
---------------------------------------
Sprzedam ruchomą podłogę 92m3 Kraker, 2007r, stan podłogi BDB
---------------------------------------


Na górę
PostWysłano: 30 kwie 2017, 10:48 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2013, 15:13
Posty: 2357
GG: 38530901
Samochód: Iveco
Lokalizacja: Oleśnica
Seba

Jeszcze troszkę, najpierw bracik swojego raczej będzie pchał, jego jest rok dłużej u nas... :wink:
Mój jeszcze raczej naczepę spłaci :twisted:

U mnie i u kolegi wyskakuje taki czar:

Wywala MUX, poziom oleju, ładowanie, brak kierunków, świateł, kierunki migają szybko na desce a wszystko działa ogólnie... gasisz złom, wyłączasz masę 2 rundy w koło fiata i wszystko gaśnie, u mnie się to dzieje, jak długo będzie stał mordą do słońca, najczęściej dzieje się to o tej porze roku... zdarzy się to 2-4 razy do roku... :D

_________________
STRALIS
Naczelny " ura bura szef podwóra "WC.


Na górę
PostWysłano: 30 kwie 2017, 14:04 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 sie 2005, 22:54
Posty: 239
GG: 5017136
Samochód: Zakupiony ze środków 500+
Lokalizacja: PSE
:shock:
ociu pisze:
Wywala MUX, poziom oleju, ładowanie, brak kierunków, świateł, kierunki migają szybko na desce a wszystko działa ogólnie... (...)
To ciekawe jak mój gruz się sprawować teraz będzie, bo przez pół roku jedyne komunikaty to te, gdy żarówki powypalały się i dolać płynu do chłodnicy trzeba było.

_________________
:twisted: MiEJSCE - Na Twoją Reklamę...


Na górę
PostWysłano: 30 kwie 2017, 16:32 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2013, 15:13
Posty: 2357
GG: 38530901
Samochód: Iveco
Lokalizacja: Oleśnica
Nie opowiadaj, że nie masz masz błędów, bo Ci Wieśki na MOPach i znawcy co jeździli trupami z demobilu nie uwierzo, Paaaniiieee, młoooody w takie bajki to ja nie wierze, ale śwagier mojego kumpla brata mioł takooo przygodę... :lol:

Serio mówiąc, to na 10 aut, z którymi mam styczność na co dzień, tylko 2 mają taką anomalię, reszta sobie jeździ normalnie...

Z wieloma ludźmi rozmawiałem i też nie mieli takich przygód...

_________________
STRALIS
Naczelny " ura bura szef podwóra "WC.


Na górę
PostWysłano: 30 kwie 2017, 16:40 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 paź 2006, 12:38
Posty: 2070
Samochód: Ferrari
Lokalizacja: PKN
U mnie w 480 E3 się takie coś działo czasami, w AT 420 E5 raz się zdarzyło i przyczyną był luźny kabel na rozruszniku. W Cube'ach raczej problemów tego typu nie ma.

_________________
buk, homar i włoszczyzna!


Na górę
PostWysłano: 30 kwie 2017, 16:57 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lis 2013, 15:13
Posty: 2357
GG: 38530901
Samochód: Iveco
Lokalizacja: Oleśnica
U mnie po przebojach z rozrusznikiem nie pomogło, mówię 2-4 razy do roku musi zaświrować, ale "to tylko Iweko"!
Kabli też nie było luźnych...

_________________
STRALIS
Naczelny " ura bura szef podwóra "WC.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 650 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 129 30 31 32 33 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Redline i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Christ - Myjnie samochodów ciężarowych i autobusów

Forum Samochodowe4trucks.pl - portal kierowcy