Witam Panowie mam felgi aluminiowe tylko ze sa juz starawe i nie swieca sie na lustro co zrobic zeby nadac im pieknego połysku sa na to jakies sposoby ? pozdrawiam
Używałem półpłynnej pasty z materiałem ściernym i szmat/ręczników papierowych. Mnóstwo roboty na miesiąc efektu. Ale kto co lubi Wolałem pastować felgi i lusterka na postoju niż paść brzuch i marnować oczy oglądając filmy
Na pewno znajdziesz coś do polerowania felg na stacjach benzynowych lub u lepszych wulkanizatorów/mechaników.
_________________ Janusz Kastyk Na dobre i na złe, w końcu na swoim NIENAWIDZĘ ZŁODZIEJSTWA W KAŻDEJ POSTACI!
Dołączenie: Nie, 04.11.2007, 13:18 Miejscowość: Pomorze GWE GG: 518509
Rozpuszczalnik nie pomoże Proponuje zakupić specjalny płyn do czyszczenia aluminium, Jeżeli efekt będzie niezadowalający to polerowanie specjalną pastą pomoże uzyskać dawny blask.
jeżeli są wżery papier zwykły o gradacja 150 - 200 nastepnie papier na mokro gradacja 400 potem 600 > 800 > 1200 > i na to wszystko nałozyc flanelową końcówka paste do polerowania srebra [sprzedawana w kostkach] i efekt lustra na długi czas
w sklepach z art. lakierniczymi do aut zapytajcie o ściereczki matujące (na mokro lub sucho) są różnej gradacji i wystarczają na dłużej niż papier wodny.
w dotyku jak takie szorstkie ściereczki do mycia garów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość