Mi sie szczególnie Polonez(SLRT) podoba i ta SCANIA
SLRt polonez w niedalekiej przyszłosci zostanie (podobno) zastąpiony nowym pojazdem typu GLBA, piszę podobno, gdyż nasza OSP w 2010 roku bedzie obchodzic jubileusz 25 lecia oddania do użytku remizy OSP...
Jestem tu nowy, ale zdążyłem już dużo przejrzeć. Mam pytanie. Mianowicie chodzi o jednostkę nr. 3 z Warszawy. Stacjonował tam (h)Amerykański wóz e-one (emergency-one), numer chyba 303-21.Stacjonował tam już dobre parę lat. W miedzy czasie zniknoł na naprawę i nie było go prawie rok. Od naprawy mineło jakieś5-6 lat i znowu go nie ma. Ma ktoś informację na temat tego wozu?
Przepraszam o jakim Polonezie mowa? Jeśli można zapytać.
O warszowickim a co ????? [EDIT] jak mają byc pożarnicze no to jedziemy: IVECO DAILY GLBARt 1/1,3 ŁADOWARKA Ł-34 STAR 266 SWt jelcz 325 GCPR 3000: podnośnik koszowy SH 40 GCBA 8/50 Renault KERAX: gba REBAULT MIDLINER:
Dla odświeżenia, kilka "przyjemnych, czerownych" zdjęć: KP PSP Błonia: Beczka na 25.000 l, koszt całkowity to blisko 780.000 zł.
JRG 2 Kraków: SCRt Renault CBH, zabudowa Jige-Lohr (Francja). Z tego co udało mi się wyczytać, najstarszy samochód ciężki ratownictwa technicznego, drugi taki jest w Białymstoku, więcej takich w Polsce nie ma
To tyle z takich małych ciekawostek
Pierwsze zdjęcie pochodzi ze strony KP PSP Błonia, drugie jest autorstwa xloloox-a.
ok jak mają byc strażackie no to jedziemy: chyba niemuszę pisac cot o jest za pojazd... oraz największy pojazd gliwickiej JRG... renia z kontenerem pompowym(troche większa PO5 czyPO3 no i Gaśniczy Ciężki ze zBiornikiem oraz Autopompą oraz polski akcent: serce każdego pojazdu z literką "A" w oznaczeniu najstarszy pojazd w jastrzębiu: no strażacy też muszą czymś jechac na zawody czy inne
Znów coś odemnie: Star 266 oraz żuk a15M z OSP Pielgrzymowice Nissan Pathfinder KP PSP Pszczyna Oraz sprzęt potrzebny przy różnorakich działaniach(wykaz pod zdjęciem) Od lewej nożyco-rozpieracze,piła do drewna oraz piła do betonu i stali(większa szlifierka spalinowa),torba PSP R-1,armatura pożarnicza (węże W52,W75 wraz z prądownicami,oraz zbiornik o pojemnosci 1,5 tyś litrów (zbiornik jest połączony na stałe z zabudową jakby kto pytał)
Dołączenie: Pią, 04.03.2005, 13:02 Miejscowość: Pawłowice Śląskie GG: 6339605 Samochód: STAR 244 GBA Pożarniczy
Zabudowa pojazdu wykonana w firmie GERMAZ.Można prosić o więcej zdjęć w/w pojazdu, gdyż wydaje mi się iż fotografie pochodzą z oficjalnej strony KW PSP Białystok.
_________________ Z wojskowym pozdrowieniem CZOŁEM
Dołączenie: Wto, 13.05.2008, 22:32 Miejscowość: Warszawa GG: 6330420 Samochód: Toyota Corolla/Renault Kangoo
Takie o z Holandii:
arkadiusz tasior skąd masz zdjęcia wozów bojowych z Warszawy a dokładnie chodzi mi o OSP Wesoła Tatra 815 (operacyjne 378W26). Są to nasi sąsiedzi zza miedzy operacyjnej Od siebie dodam, że nasz samochodzik jest na wykończeniu i może niedługo coś podrzucę. Na zachętę: oraz filmik: http://www.youtube.com/watch?v=rjbRhW3Pbtk&playnext=1&videos=dAdVss2pCOU kręcone przez brata, w roli głównej S359 w Starze 244 z zabudową Jelcz 005.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość