Temat postu: Góra Kalwaria: zablokowana droga i dwie ofiary
Wysłany: Śro, 28.07.2010, 12:46
Forumowicz
Dołączenie: Wto, 13.05.2008, 22:32 Miejscowość: Warszawa GG: 6330420 Samochód: Toyota Corolla/Renault Kangoo
Zablokowana jest droga krajowa nr. 50. Na moście niedaleko Góry Kalwarii zderzyły się dwa Tiry. Na miejscu zginęli obaj kierowcy. - Most jest nieprzejezdny. Apelujemy do kierowców o omijanie tej przeprawy – informuje stołeczna policja. Zorganizowano także objazdy: od strony Otwocka – w Piotrowicach, kierunek Puławy oraz od strony Góry Kalwarii – drogą nr 79 w kierunku Warszawy i Warki. Rozbite pojazdy blokują wjazd na most na Wiśle. Usuwanie skutków wypadku może potrwać nawet kilka godzin.
Wczorajszy wypadek miałem okazje omijac przez stolice (dobrze że nocą), a co dziś bedzie to się zobaczy. Ostatnio dużo jeżdżę tą trasą a dokładnie to odcinkiem od Grójca do Ostrowa Mazowieckiego i muszę powiedzieć ze czasami to co się tam dzieje to przechodzi ludzkie pojecie. Mowa tu głównie o LT, BY, LV. Grupa kierowców po prostu kamikadze.
Temat postu: Re: Góra Kalwaria: zablokowana droga i dwie ofiary
Wysłany: Śro, 28.07.2010, 19:48
Forumowicz
Dołączenie: Wto, 13.05.2008, 22:32 Miejscowość: Warszawa GG: 6330420 Samochód: Toyota Corolla/Renault Kangoo
Ja bardzo dobrze znam odcinki drogi pomiędzy Grójcem a właśnie Ostrowią Mazowiecką. Tak jak pisałem jest to "obwodnica" Warszawy zdominowana przez byłe republiki ZSRR. Droga jest niebezpieczna nawet po remoncie. Kiedyś na niej była wyznawana technika złożonego lewego lustra i pałer na tłoki co wielokrotnie kończyło się bardzo podobnymi a nawet groźniejszymi wypadkami. Jeszcze o 19 most był zamknięty z tego co słyszałem na radio.
Na tej drodze wypadki były, są i będą. Nie ma się co dziwić skoro taka wąska droga robi za obwodnicę warszawy, drogę lokalną, drogę międzynarodową oraz krajową. A do tego co chwilę krzyżuje się z innymi i rondko dla poprawy krążenia. Lecz realia jakie są każdy wie.
Co do jazdy kierowców po tej drodze, to jak ktoś już wcześniej napisał trochę za bardzo ułańska fantazja ich ponosi. I to nie tylko kolegów zza wschodniej granicy. Nasi nie są lepsi, dużo razy widziałem jak Polacy wyprzedzali na zakrętach, spychając osobówki na margines. Tak się zawsze zastanawiam, po co ciężarówki wyprzedzają się kiedy różnica prędkości wynosi 5km/h Na autostradzie rozumiem, ale na drogach typku krajowa 50. Nie. Przecież czasowo i tak nic nie nadrobi, bo a to rondo, a to światła itd.
Nie w Górze a w Sobiekursku... Z tego co wyczytałem, to kierowca tez zginął. Ale ile w tym prawdy to nie wiem. A wywrócił sie w niedziele ok 1 w nocy tzn. to juz poniedziałek
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości