Naprawdę ciekawa sprawa. Ciekawe czym się kierował właściciel topiąc w tym aucie grube pieniądze, a teraz go sprzedając.
Ciekawe jest też źródlo energii. Zamiast bardzo drogich baterii, których używa się w nowych samochodach elektrycznych użyto tu "tanich" akumulatorów żelowych, jak wnioskuje z opisu dwóch setek, czyli koszt od 1000-1500 zl.
Jestem szalenie ciekawy jak się to auto sprawuje i szkoda, ze jest daleko ode mnie:) Cena jednak jest zaporowa, no i co w zimie...... co z ogrzewaniem i tym podobne problemy.
Ciekawi mnie też rola tego "małego agregatu", o którym jest w opisie.
Czyżby służył on do ładowania awaryjnego w trasie?
gdyby tak było to wlasciciel byłby całkowicie samowystarczalny i niezależny od gniazdek sieciowych.
Najważniejsze pytanie, to jaki zasięg ma to auto (rzekomo 300 km) oraz jaka jest żywtnośc tych akumulatorów, jakby nie było żelowych, jednak tak intensywnie użytkowanych.
Tak na marginesie ile kosztuje OC? Z tego co wiem wpisuje się pojemnośc zerową i płaci się symboliczne OC?
Wydaje się majorka...
_________________ B, B+E, C, C+E Kurs na przewóz rzeczy
Temat postu: Re: Elektryczne Cinquecento na allegro
Wysłany: Pią, 23.07.2010, 0:07
Forumowicz
Dołączenie: Nie, 01.03.2009, 20:05 Miejscowość: woj.mazowieckie Samochód: skoda
cena iście zaporowa, raczej tego nie sprzeda, szkoda kasy na takie autko moim skromnym zdaniem wolałbym sobie coś innego kupić za te pieniądze. Ale rzecz nie spotykana, marix daleko od ciebie, czyli miałbyś chęć na to autko?
_________________ szerokiej i suchej a w domu wąskiej i wilgotnej.
Ogólnie pojazdy elektrycznie zbyt dużej mocy raczej nie są w stanie rozwinąć. Mają za to całkiem spory moment obrotowy rozpoczynający się od stanu spoczynku (obroty zerowe) aż do samej "góry" i jeśli silnik jest dobrze wysterowany to ten moment jest rozłożony bardzo równomiernie w całym tym zakresie. Więc o ile pojazd nie jest okrutnie ciężki to przyspieszenia mogą być lepsze niż w oryginalnej 700 Kolejną zaletą jest brak konieczności istnienia sprzęgła - silnik elektryczny można po prostu zatrzymać, a z przełożeń zrezygnować lub zrealizować w jakiś automatyczny sposób.
_________________ Wspomnień czar... Była Ukraina, była rosyjska Syberia. Co będzie następne?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości