Mógłby ktoś napisać czy Mack także jeżdzi na silnikach Volvo czy nadal stosuje własne konstrukcje np. tą która była dostępna w II i III generacji Magnum oraz V8 też dostepne kiedyś w Magnumce.
Z tego co kiedyś czytałem to jest ponoć do wyboru można i ten i ten tylko że europejski jest droższy ale nie jestem pewien jeżeli jest jakiś błąd w moich informacjach to przepraszam
Mógłby ktoś napisać czy Mack także jeżdzi na silnikach Volvo czy nadal stosuje własne konstrukcje np. tą która była dostępna w II i III generacji Magnum oraz V8 też dostepne kiedyś w Magnumce.
Okolo 18 lat temu mozna bylo zamowic Mack Superliner z silnikiem Caterpillar.Obecnie Mack instaluje tylko silniki Macka MP7 lub MP8.Nie jestem pewien czy MP7 ,czy tylko MP8 ma ten sam blok co volvo.Oczywiscie wypowiadam sie do produkcji w USA.
Dołączenie: Nie, 26.04.2009, 1:47 GG: 0 Samochód: 2004 volvo vnl64t300
Mack od 2008 wystepuje tylko z silnikami volvo MP7 to D11, MP8 to D13 i MP10 to D16 ostatni wystepuje tylko w modelu Titan. Silniki macka maja male modyfikacje w porownaniu do volvo miedzy innymi zmieniono glowice, wiele nowych mack-ow ma zawieszenia od volva .
W filmie "Konwój " Kaczor eżdził MACK-iem:]dokładnie model MACK RS700L :) niestety nie posiadam żadnych danych technicznych;( hm ciekawostka jest,że niedaleko mnie w piaskowni mieli MACK-i !!!były to wywrotki i jeżdziły jeszcze prawdopodobnie w komunie co mnie za---cie zaskoczyło:)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość