Auto-Mix - lodówki samochodowe, klimatyzatory postojowe, usługi transportowe, transport międzynarodowy.

Truck-Man Części Man

40TON.netKonektor5000.pl anteny CB radia



Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 117 18 19 20 21
Autor Wiadomość
PostWysłano: 11 sty 2017, 8:54 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 5243
Samochód: MAN TGA 18.480
Lokalizacja: GDYNIA
Standardowy ciągnik 4x2 to 3,6 lub 3,9 ale jest i wersja 3,5 w lowdecku
Co nie zmienia faktu czemu nie ma podpiąć naczepy ten man z HDSem skoro będzie miał siodło przesunięte bardziej do tyłu

_________________
MAN TGA 18.480 LOW DECK

Filmy z tras


Na górę
PostWysłano: 11 sty 2017, 11:25 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 sie 2007, 23:29
Posty: 1004
GG: 0
Lokalizacja: wielkopolska
Wygląda na 3,3 - u mnie koło zaraz za skrzynką aku się zaczyna a tam te ok 60cm jest więcej na podporę.
W niskiej może być krótki balkon - widać zestaw konfigurowany na zamówienie - firany czy innego standardu tam nie podepniesz, a już na pewno nie zmieścisz się w długości zestawu.

_________________
---------------------------------------
Sprzedam ruchomą podłogę 92m3 Kraker, 2007r, stan podłogi BDB
---------------------------------------


Na górę
PostWysłano: 11 sty 2017, 13:44 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 5243
Samochód: MAN TGA 18.480
Lokalizacja: GDYNIA
Podobnie tylko z plandeką na długości się nie zmieści

_________________
MAN TGA 18.480 LOW DECK

Filmy z tras


Na górę
PostWysłano: 11 sty 2017, 15:16 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 19 lip 2011, 3:48
Posty: 549
GG: 0
podepniesz zwykłą 13,60, tylko tak jak mówicie w długości się nie zmieścisz

_________________
FULCRUM forever....
viewtopic.php?f=44&t=44282
mam alergię na pierd...lenie od rzeczy...


Na górę
PostWysłano: 11 sty 2017, 20:29 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 sie 2007, 23:29
Posty: 1004
GG: 0
Lokalizacja: wielkopolska
Tam dobre pól metra brakuje by podpiąć jakiś standard 13,6 ...

_________________
---------------------------------------
Sprzedam ruchomą podłogę 92m3 Kraker, 2007r, stan podłogi BDB
---------------------------------------


Na górę
PostWysłano: 11 sty 2017, 20:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 19 lip 2011, 3:48
Posty: 549
GG: 0
mam w firmie takiego tylko bez napędu na pierwszą oś, bez problemu podpina 13,60. a pomiędzy naczepą a kabiną możesz autem przejechać, HDS nie jest chyba taki wielki...

_________________
FULCRUM forever....
viewtopic.php?f=44&t=44282
mam alergię na pierd...lenie od rzeczy...


Na górę
PostWysłano: 11 sty 2017, 21:40 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 sie 2007, 23:29
Posty: 1004
GG: 0
Lokalizacja: wielkopolska
fulcrum pisze:
mam w firmie takiego tylko bez napędu na pierwszą oś, bez problemu podpina 13,60. a pomiędzy naczepą a kabiną możesz autem przejechać, HDS nie jest chyba taki wielki...

No własnie jest wielki :)

_________________
---------------------------------------
Sprzedam ruchomą podłogę 92m3 Kraker, 2007r, stan podłogi BDB
---------------------------------------


Na górę
PostWysłano: 11 sty 2017, 22:13 
Offline
Moderator

Rejestracja: 17 sty 2008, 15:40
Posty: 3674
Lokalizacja: SJ
5eba pisze:
Tam dobre pól metra brakuje by podpiąć jakiś standard 13,6 ...

Jeśli dobrze oszacowałem, to właśnie coś koło tego. Od przodu do siodła liczę, że będzie ok 5m, czyli zostaje od sworznia do końca naczepy jakieś 11,5 m, a standard ma chyba 12m - prawda?
3-4 osiowe semi raczej się w tym nie zmieści. Z drugiej strony, jeśli ten MAN jeździł z semi, na rozciągu, to i tak potrzebował pozwolenia co najmniej kat. 3. Gorzej, jeśli miałby latać ze standardem, bo i takie zestawy widziałem.

fulcrum pisze:
mam w firmie takiego tylko bez napędu na pierwszą oś, bez problemu podpina 13,60. a pomiędzy naczepą a kabiną możesz autem przejechać, HDS nie jest chyba taki wielki...

Skoro standard 4x2 ma 16,5 z naczepą 13,6 i nie ma miejsca na HDS za kabiną, to raczej dłuższe 6x4 się w 16,5 nie zmieści i to jeszcze z HDSem za kabiną. Ale może się mylę.

HDS nie jest aż tak duży, ale trochę miejsca potrzebuje, w dodatku im większy, tym pasuje, żeby szedł bardziej do tyłu, ewentualnie siodło musi być przesunięte bardziej do tyłu, żeby odciążyć przednią ośkę. To swoją drogą dość ciekawe, bo większość 6x4 z HDSami ma siodło bliżej ostatniej osi, a ten z linku ma je dokładnie między osiami.

Swoją drogą, jakiś czas temu ZTE kupiło podobnie skonfigurowaną Scanie, z jeszcze większym HMFem:
http://40ton.net/ciagnik-siodlowy-6x4-p ... locie-zte/

Ciekaw jestem jakby wyglądała sprawa z montażem dodatkowego zaczepu do przyczepy, bo zachodnie samochody mają takie rozwiązania, ale nie wiem czy by u nas się nie zawiesiła administracja przy takich kombinacjach.

Nie jest to idealne auto, ale jest fajne :)


Na górę
PostWysłano: 12 sty 2017, 0:37 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 sie 2007, 23:29
Posty: 1004
GG: 0
Lokalizacja: wielkopolska
Mam w swoim zaczep do przyczepy - Man mi określił MMC przyczepy - 18t. Belka oryginał przystosowana i problemu brak.

_________________
---------------------------------------
Sprzedam ruchomą podłogę 92m3 Kraker, 2007r, stan podłogi BDB
---------------------------------------


Na górę
PostWysłano: 13 sty 2017, 11:24 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 19 lip 2011, 3:48
Posty: 549
GG: 0
Mieliście rację. Nie zmieści się u nas ten HDS

_________________
FULCRUM forever....
viewtopic.php?f=44&t=44282
mam alergię na pierd...lenie od rzeczy...


Na górę
PostWysłano: 16 sty 2017, 0:00 
Offline
Moderator

Rejestracja: 17 sty 2008, 15:40
Posty: 3674
Lokalizacja: SJ
5eba pisze:
Mam w swoim zaczep do przyczepy - Man mi określił MMC przyczepy - 18t. Belka oryginał przystosowana i problemu brak.

To ciekawa opcja, nie wiedziałem, że to tak łatwo da się ogarnąć. Chociaż jakby chcieć "domontować", to nie wiem czy już byłoby tak łatwo.
Ciekawi mnie też ta platforma zakładana na siodło, bo wiem, że ITD czepiała się pługopiaskarek na CS - ciekawe jak w tym przypadku.


Na górę
PostWysłano: 28 kwie 2017, 20:16 
Offline
Moderator

Rejestracja: 17 sty 2008, 15:40
Posty: 3674
Lokalizacja: SJ
Nie widziałem takie informacji, a dzisiaj na nią trafiłem. Od początku tego roku w sprzedaży jest TGX E6c, który wyróżnia się dwoma srebrnymi listwami na dolnym grillu.
Obrazek


Na górę
PostWysłano: 28 kwie 2017, 22:49 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 14 lut 2006, 16:55
Posty: 980
Lokalizacja: WIELKOPOLSKA
Prawie rok już minął... :mrgreen:

http://40ton.net/man-odswiezyl-modele-t ... ch-detali/

Ja już jakiś czas takim jeżdżę.Srebrne listwy są za dopłatą-standardowo zwykły czarny plastik.Jedyny plus to ten jasny środek i nowe radio z navi prawie identyczne jak w nowej Scanii.Niestety przy standardowy zestawie głośników jest tragedia.Lodówka nadal nie za duża,wystająca na pół tunelu,komputer pokładowy to jakiś żart przy dzisiejszych standardach.Zobaczymy jak się ułoży,bo to ma 460km i 14 biegów i póki co to FH420 robi go jak chce... :mrgreen: Wodotrysków ni ma-lifting na poziomie ''nowego'' DAF-a XF... :>

_________________
Fan Volvo
Nowe spodnie-100zł,nowy telefon-500zł,obecność na WC-bezcenne.....


Na górę
PostWysłano: 28 kwie 2017, 23:17 
Offline
Moderator

Rejestracja: 17 sty 2008, 15:40
Posty: 3674
Lokalizacja: SJ
Faktycznie, niezła gafa. Na 40ton newsa przegapiłem, tutaj nikt nie wrzucił. Z kiedy ten egzemplarz? 2016 czy już 2017?


Na górę
PostWysłano: 28 kwie 2017, 23:27 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 14 lut 2006, 16:55
Posty: 980
Lokalizacja: WIELKOPOLSKA
''Mój'' 2017r.Ogólnie nowe to nowe,złe nie jest.Ale jak ostatnie 2 lata jezdziłem FH500 w I-shifcie to widać wyraznie,ile w niektórych sprawach MAN jest w tyle.Dopiero całkowicie nowy model pozwoli dogonić,być może i przegonić niektórą konkurencję... :>

_________________
Fan Volvo

Nowe spodnie-100zł,nowy telefon-500zł,obecność na WC-bezcenne.....


Na górę
PostWysłano: 01 maja 2017, 20:51 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2006, 13:56
Posty: 1038
GG: 1
Samochód: TGX 440
Lokalizacja: TSK
Jest jakaś oficjalna informacja kiedy nastąpi nowy model?

_________________
FORUM RZĄDZI, FORUM RADZI, FORUM NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI.
22.08.2016r. [*] Tomcio - przyjacielu, pamiętam.


Na górę
PostWysłano: 04 maja 2017, 17:01 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 11 wrz 2006, 16:50
Posty: 1155
Nie ma, ale lodówka pewnie zostanie ta sama :D idealne rozwiązanie stosowane od 17 lat...


Na górę
PostWysłano: 04 maja 2017, 18:16 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 19 lip 2011, 3:48
Posty: 549
GG: 0
Jak kabina DAF od ponad 25-ciu lat! :D

_________________
FULCRUM forever....
viewtopic.php?f=44&t=44282
mam alergię na pierd...lenie od rzeczy...


Na górę
PostWysłano: 04 maja 2017, 20:26 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 lut 2012, 17:34
Posty: 751
Samochód: w ETS'ie
mnie ta lodówka to tylko drażniła przy wstawaniu z wyra. Nie jeździłem wszystkimi markami ale wg mnie ta lodówka jest pojemna i dobrze daje

_________________
40 km to nie odległość
40 lat to nie wiek
40% to nie wódka


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 117 18 19 20 21


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Christ - Myjnie samochodów ciężarowych i autobusów

Forum Samochodowe4trucks.pl - portal kierowcy