Grupa Transportowa - logistyka krajowa i międzynarodowa

Auto-Mix - lodówki samochodowe, klimatyzatory postojowe, usługi transportowe, transport międzynarodowy.

40TON.netNaprawa foteli TIRSpeedtruck.eu



Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 123 24 25 26 27 28 Następna
Autor Wiadomość
PostWysłano: 26 mar 2013, 18:09 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lip 2008, 9:52
Posty: 1275
GG: 1
Samochód: z bawarii.
Cytuj:
Istnieje możliwość podwyższenia jakoś "czwórki" tak jak to zrobiono w tej Torpedzie?
http://www4.picturepush.com/photo/a/717 ... C01720.jpg
Jak to wygląda od strony technicznej?
Ale jakiego podwyższenia? Globa? Toż to CT19 jest :)

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=hpiIWMWWVco


Na górę
PostWysłano: 26 mar 2013, 18:14 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 sie 2008, 20:59
Posty: 880
Samochód: Scania Ćfurka
Lokalizacja: Różan
Cytuj:
Cytuj:
Istnieje możliwość podwyższenia jakoś "czwórki" tak jak to zrobiono w tej Torpedzie?
http://www4.picturepush.com/photo/a/717 ... C01720.jpg
Jak to wygląda od strony technicznej?
Ale jakiego podwyższenia? Globa? Toż to CT19 jest :)
http://www.picshot.pl/pfiles/316220/scania.jpg

Tego podwyższenia, trochę źle napisałem

_________________
"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/


Na górę
PostWysłano: 26 mar 2013, 22:56 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 gru 2007, 12:18
Posty: 525
GG: 2628774
Samochód: TGX / R480
Lokalizacja: Janów Lubelski
Każda Torpedka tak wysoko siedzi.


Na górę
PostWysłano: 26 mar 2013, 23:21 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 sie 2008, 20:59
Posty: 880
Samochód: Scania Ćfurka
Lokalizacja: Różan
Cytuj:
Każda Torpedka tak wysoko siedzi.
No właśnie że nie i to jest ciekawe, i zastanawiające czy da rade tak podwyższyć czworkę?

_________________
"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/


Na górę
PostWysłano: 26 mar 2013, 23:37 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 gru 2007, 12:18
Posty: 525
GG: 2628774
Samochód: TGX / R480
Lokalizacja: Janów Lubelski
Jeśli chodzi o normalną czwórkę to nie mam pojęcia, może jakieś większe poduszki zawieszenia by tu poradziły. A pokrywa silnika jest na stałe przymocowana, a nie na poduchach jak kabina.


Na górę
PostWysłano: 27 mar 2013, 21:21 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 maja 2007, 17:40
Posty: 1951
GG: 1
Samochód: Volvo takie, że a FE....
Lokalizacja: DK94
To podwyższenie, jak to nazywacie występuje tylko w przypadku modelu T164, a wszystko po to by mógł się tam zmieścić 16-liyrowy motor. Podobny przypadek występuje w Manie F2000 z motorem V10.

_________________
Wysłano z budki telefonicznej...

Za Roburem wszyscy sznurem...


Na górę
PostWysłano: 27 mar 2013, 23:44 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 gru 2007, 12:18
Posty: 525
GG: 2628774
Samochód: TGX / R480
Lokalizacja: Janów Lubelski
Cytuj:
To podwyższenie, jak to nazywacie występuje tylko w przypadku modelu T164, a wszystko po to by mógł się tam zmieścić 16-liyrowy motor. Podobny przypadek występuje w Manie F2000 z motorem V10.
Całkiem możliwe że tak jest, a co do MANa to spotkałem też wyżej zawieszone kabiny przy silnikach z końcówką 4.


Na górę
PostWysłano: 04 cze 2013, 22:25 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 sie 2009, 14:53
Posty: 28
GG: 6344894
Samochód: Opel Astra II
Witam.
Od niedawna pomykam Scanią serii-4 400 KM 8x4 (Wywrotka). Na desce rozdzielczej jest przełącznik, który że tak to nazwę dodaje Scanii Mocy. :P Spotkał się ktoś już z tym i może ktoś mi objaśnić na jakiej zasadzie działa itp. ;)

_________________
Moja FotoGaleria :
Http://ZawelX.PicturePush.Com/
Nowy Aparat : Canon PowerShot A630
Stary Aparat : Samsung Digimax s600
www.TruckService.Prv.Pl


Ostatnio zmieniony 04 cze 2013, 22:40 przez ZawelX, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
PostWysłano: 04 cze 2013, 22:35 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 maja 2007, 17:40
Posty: 1951
GG: 1
Samochód: Volvo takie, że a FE....
Lokalizacja: DK94
Cytuj:
Na desce rozdzielczej jest przełącznik, który że tak to nazwę dodaje Scanii Mocy.
Podtlenek azotu masz założony? :shock: Konfiguracja to raczej 8x4 :mrgreen:

_________________
Wysłano z budki telefonicznej...

Za Roburem wszyscy sznurem...


Na górę
PostWysłano: 04 cze 2013, 22:39 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 sie 2009, 14:53
Posty: 28
GG: 6344894
Samochód: Opel Astra II
Cytuj:
Cytuj:
Na desce rozdzielczej jest przełącznik, który że tak to nazwę dodaje Scanii Mocy.
Podtlenek azotu masz założony? :shock: Konfiguracja to raczej 8x4 :mrgreen:
Dziękuje za zwrócenie mi Uwagi :P Niestety nie mam podtlenku ;)

_________________
Moja FotoGaleria :
Http://ZawelX.PicturePush.Com/
Nowy Aparat : Canon PowerShot A630
Stary Aparat : Samsung Digimax s600
www.TruckService.Prv.Pl


Na górę
PostWysłano: 04 cze 2013, 22:51 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 lip 2005, 20:55
Posty: 2234
GG: 1
Samochód: Volvo FH 12
Lokalizacja: Gdynia
A może masz zwolnice?


Na górę
PostWysłano: 04 cze 2013, 22:56 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 sie 2009, 14:53
Posty: 28
GG: 6344894
Samochód: Opel Astra II
Cytuj:
A może masz zwolnice?
Tak są ;)

_________________
Moja FotoGaleria :
Http://ZawelX.PicturePush.Com/
Nowy Aparat : Canon PowerShot A630
Stary Aparat : Samsung Digimax s600
www.TruckService.Prv.Pl


Na górę
PostWysłano: 04 cze 2013, 22:58 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 maja 2007, 17:40
Posty: 1951
GG: 1
Samochód: Volvo takie, że a FE....
Lokalizacja: DK94
Fakt zwolnice dodają mocy jednocześnie spowalniając pojazd, jednakże nie ma to nic wspólnego z przełącznikami na desce rozdzielczej, ja masz foto przycisku z jego "ikoną/logiem" to wrzuć.

_________________
Wysłano z budki telefonicznej...

Za Roburem wszyscy sznurem...


Na górę
PostWysłano: 04 cze 2013, 23:00 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 sie 2009, 14:53
Posty: 28
GG: 6344894
Samochód: Opel Astra II
Cytuj:
Fakt zwolnice dodają mocy jednocześnie spowalniając pojazd, jednakże nie ma to nic wspólnego z przełącznikami na desce rozdzielczej, ja masz foto przycisku z jego "ikoną/logiem" to wrzuć.
Niestety przycisk nie jest w jakikolwiek sposób opisany czy też oznaczony. :/

_________________
Moja FotoGaleria :
Http://ZawelX.PicturePush.Com/
Nowy Aparat : Canon PowerShot A630
Stary Aparat : Samsung Digimax s600
www.TruckService.Prv.Pl


Na górę
PostWysłano: 04 cze 2013, 23:02 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 maja 2007, 17:40
Posty: 1951
GG: 1
Samochód: Volvo takie, że a FE....
Lokalizacja: DK94
Cytuj:
Niestety przycisk nie jest w jakikolwiek sposób opisany czy też oznaczony. :/
A na pewno wpływa na "kopa"? Bo jeśli chodzi o DSC12 01 to teraz do myślenia mi dałeś....

_________________
Wysłano z budki telefonicznej...

Za Roburem wszyscy sznurem...


Na górę
PostWysłano: 04 cze 2013, 23:05 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 sie 2009, 14:53
Posty: 28
GG: 6344894
Samochód: Opel Astra II
Cytuj:
Cytuj:
Niestety przycisk nie jest w jakikolwiek sposób opisany czy też oznaczony. :/
A na pewno wpływa na "kopa"? Bo jeśli chodzi o DSC12 01 to teraz do myślenia mi dałeś....
Tak i jest to znacznie odczuwalne. ;) postaram się nagrać film w najbliższym czasie i go zaprezentuje.

_________________
Moja FotoGaleria :
Http://ZawelX.PicturePush.Com/
Nowy Aparat : Canon PowerShot A630
Stary Aparat : Samsung Digimax s600
www.TruckService.Prv.Pl


Na górę
PostWysłano: 05 cze 2013, 2:49 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2008, 22:56
Posty: 862
GG: 35025070
Samochód: S-U-P-E-R
U kolegi w 460 144L też tak jest. Ten magiczny przycisk daje odczuwalnego kopa. Na pewno nie jest oryginalny.


Na górę
PostWysłano: 06 cze 2013, 13:33 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 kwie 2006, 18:17
Posty: 692
GG: 8426213
Samochód: Scania R420
Lokalizacja: Bochnia
A ogranicznik prędkości wtedy działa?
Bo miałem podobny przycisk w Magnum MACK 470 gdzie to również dodawał mocy, ale auto szło grubo ponad 90.


Na górę
PostWysłano: 27 paź 2013, 20:03 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 lis 2008, 22:56
Posty: 862
GG: 35025070
Samochód: S-U-P-E-R
Koledzy może ktoś się orientuje jakie powinny być opony na tylnym moście przy przełożeniu 3:40 mowa o ciągniku siodłowym. Wydaje mi się, że 315/80r22,5 to za duże?
I jeszcze jedno pytanie ile powinna ładować turbina przy pełnym obciążeniu w silniku 420 KM PDE (na zwykłych pompowtryskiwaczach nie HPI)? Rocznik 2002.


Na górę
PostWysłano: 06 lis 2013, 21:52 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 14 lis 2012, 21:19
Posty: 45
Wie ktoś może gdzie dorwać śruby do mocowania owiewek na narożniku kabiny? Te z dużym "łebkiem" z napisem BUFO na nim. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 123 24 25 26 27 28 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Christ - Myjnie samochodów ciężarowych i autobusów

Forum Samochodowe